INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

FOTO Actor printre deţinuţi » Selecţionerul Cesare Prandelli a debutat în teatru

Cesare Prandelli a asistat pe scenă la penaltyul decisiv, care a ajuns în plasă, nu în lanul de grîu +4   FOTO
Cesare Prandelli a asistat pe scenă la penaltyul decisiv, care a ajuns în plasă, nu în lanul de grîu

Articol de - Publicat sambata, 15 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 14 decembrie 2012 21:25

Selecţionerul squadrei azzurra a jucat pe scena din Monza în piesa ”Partita”, regizată de fiul lui Facchetti.

Prandelli joacă teatru. La propriu! La 55 de ani, selecţionerul Italiei a urcat joi pe scena "Villoresi" din Monza şi a interpretat un rol în piesa regizată de Gianfelice Facchetti, fiul fostului mare fundaş stînga şi preşedinte al lui Inter, dispărut în 2006. A jucat în La Partita, inspirată de cartea lui Stefano Ferrio.

"De 30 de ani aşteptaţi meciul ăsta, trebuie să jucaţi! Sînteţi puternici şi veţi găsi forţa în voi. Şi să nu uitaţi: norocul nu există!" e replica cu care Prandelli i-a motivat pe cei 14 deţinuţi chemaţi să rejoace, în acelaşi loc, oră şi cu aceleaşi echipe, cea mai neverosimilă partidă a vieţii.

Întreruptă în 1982, la 2-2, după ce pierduseră mingea într-un lan de grîu, şi pe care unii o refuzau, speriaţi de forţa adversarilor.

"Obiectivul partidei: să regleze conturile. Conturi de goluri marcate şi primite, vieţi reuşite, eşuate sau momentan şi ele în echilibru" (Corriere della Sera, cotidian italian)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează