INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

FOTO Efervescent » Jurgen Klopp e ca șampania la fiecare apariție: "M-am îndrăgostit de Liverpool”

Fiecare gol al lui Liverpool e sărbătorit astfel. Cu pasiune! // FOTO Guliver/GettyImages +6   FOTO
Fiecare gol al lui Liverpool e sărbătorit astfel. Cu pasiune! // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 04 septembrie 2016 00:00

Jurgen Klopp e ca șampania la fiecare apariție: "M-am îndrăgostit de Liverpool. De culori, de stadion, de oamenii din club. Liverpool căuta persoana potrivită și iată persoana potrivită! Nu sunt eu cel mai bun, dar sunt foarte bun".

Sclipitor, Jurgen Klopp! Managerul lui Liverpool, 49 de ani, a oferit primul interviu exclusiv presei britanice. Și a fost exact așa cum e el. Inteligent, pasionant, plin de culoare. Efervescent.

"Unicul club care-mi putea rupe vacanța"

"Nu marchez goluri și nu fac parade în poartă. Nu sunt cel mai bun antrenor din lume, dar sunt foarte bun", i-a mărturisit neamțul lui Martin Samuel, de la Daily Mail, cel mai valoros jurnalist de sport insular.

"Clubul căuta persoana potrivită, și iată persoana potrivită! Nu spun că nu mai era nimeni în jur. Până la urmă, Liverpool ar fi găsit alt manager, iar eu mi-aș fi găsit alt job, poate unul mai ușor. Totuși, Liverpool era unicul club care-mi putea rupe vacanța".

"Liverpool: familie și prieteni"

Klopp a explicat: "Avusesem atâtea oferte... Tuturor le răspundeam: «Nu, nu, mulțumesc. Nu acum!». Și apoi a apărut Liverpool. Știu cum sună și știu cum vor reacționa cei care vor citi, însă ăsta e adevărul. M-am îndrăgostit. Totul e în cercul meu intim. Familie și prieteni. Liverpool înseamnă și familie, și prieteni".

"«Tu! Ești concediat!» Nu sunt eu așa"

A fost cucerit imediat. "M-am îndrăgostit de culori, de stadion, de oamenii din club. Nu sunt genul care vine și anunță: «Tu! Ești concediat!». Nu eu! Îmi place să ofer una, două, chiar trei șanse. Suntem oameni. Dacă aș fi fost judecat după prima eroare, n-aș mai fi fost aici".

Extaziat de Maradona și Pogba

Klopp e impresionat de cel mai scump jucător din lume: Paul Pogba, Man. United, 105 milioane de euro. "Toți l-am văzut. Era aici, era acolo. Selfie, selfie, nouă mii de selfie-uri o vară întreagă. Apoi, apare la Manchester, face două antrenamente și joacă 90 de minute cu Southampton. Cum e posibil?".

Managerul lui Liverpool mai are un exemplu. "Diego Maradona. Nu se antrena niciodată cu adevărat. Se încălzea cu șireturile desfăcute la ghete. L-am văzut când a venit cu Napoli la Stuttgart. Am rămas cu gura căscată urmărindu-l la încălzire. Se plimba pe gazon, atât de scăzută era intensitatea! După, în meci, a avut tot stadionul la picioare. Diego era diferit. Pogba e diferit".

Alte citate din interviul lui Klopp:

  • "Mașina mea nu știe decât drumul de acasă la stadion și de la stadion acasă. Fotbalul e totul pentru mine"
  • "Nu pot să-mi schimb fața. Așa o am și când dorm. Unii spun acum: «E așa afectuos». Alții, în clipa următoare: «Woah, arată ca un criminal!»"
  • "Dacă acum ești cel mai grozav antrenor și peste un minut cineva urlă la tine «Dispari!», asta nu e onestitate. Și onestitatea e unul dintre cele mai importante lucruri în viață. Nu suntem marionete, nu putem fi aruncați peste noapte"
  • "Meci pe 24 decembrie, meci pe 26 decembrie. Îmi ador familia, dar prefer să joc fotbal. Apoi, meci pe 28 și 31 decembrie, meci pe 2 ianuarie. Și mă gândesc: «OK, avem nevoie de trei echipe»"
  • "Barcelona poate juca 50 la sută din partidele sale cu echipa B. Sau există meciuri în care Messi aleargă 4,3 kilometri și înscrie cinci goluri. Pare un antrenament de refacere. În Anglia, nu există antrenamente de refacere. Nu există nicio clipă de refacere"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează