INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRIMERA DIVISION / FC BARCELONA

FOTO şi VIDEO » Momente impresionante pe Camp Nou. Omagiul adus unui antrenor incredibil: "Mulţumim că ne-ai ajutat să atingem cerul!"

Guardiola s-a despărțit de Camp Nou printr-o festivitate emoționantă Foto: Mundo Deportivo +12   FOTO
Guardiola s-a despărțit de Camp Nou printr-o festivitate emoționantă Foto: Mundo Deportivo

Articol de - Publicat duminica, 06 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 06 mai 2012 13:06

Josep Guardiola şi-a luat rămas bun de la FC Barcelona. După patru sezoane încununate de glorie, timp în care a cucerit 13 trofee cu formaţia catalană, Pep a spus adio fanilor de pe Camp Nou

În timp ce în Liga 1 curgeau pe bandă rulantă acuzaţii de blat după meciul Dinamo - CFR Cluj (0-1) şi se discuta ruperea legăturii dintre Dario Bonetti şi clubul din Ştefan cel Mare, la Barcelona, Pep Guardiola îşi lua adio într-un mod emoţionant de la de cei peste 90.000 de fani catalani prezenţi la partida FC Barcelona - Espanyol (4-0, Messi x4).

La finalul meciului, ultimul disputat de formaţia catalană pe Camp Nou în acest sezon, Josep Guardiola (41 de ani) şi-a luat rămas bun de la fani într-un mod special. În tribunele arenei s-a aflat familia tehnicianului: părinţii, partenera sa şi cei trei copii. Festivitatea de la sfîrşitul partidei a durat peste 20 de minute şi a cuprins mai multe momente extraordinare:    

pe ecranele arenei Camp Nou a rulat un video cu cele mai frumoase momente ale lui Pep Guardiola la FC Barcelona, fondul sonor fiind asigurat de melodia "Fix You" a uneia din formaţiile sale favorite, Coldplay; 
fanii au ţinut să-i mulţumească pentru cei patru ani magnifici şi au venit cu o serie de mesaje, acestea fiind afişate pe ecranele stadionului, pe melodia "Que Tinguem Sort", a lui Lluís Llach. Unul dintre cele mai emoţionante mesaje a fost "Mulţumim că ne-ai ajutat să atingem cerul!". Alte bannere: "Pep, ne-ai făcut pe toţi mult mai umani!", "Mulţumim Pep, revino repede!",
"Te iubim, Pep!", "Azi, mîine şi mereu în inimile noastre!";
Guardiola a ţinut un scurt discurs în care le-a mulţumit fanilor pentru sprijinul şi dragostea  pe care au arătat-o în cei patru ani, acesta fiind întrerupt de mai multe ori de aplauzele şi scandările suporterilor:

"Viaţa mi-a dat acest dar, în cei cinci ani în care m-am putut bucura de cel mai bun spectacol. Nu sînt altfel decît voi. Sînt doar un spectator privilegiat, la fel ca voi toţi, doar că eu sînt ceva mai aproape de aceşti jucători excepţionali. Nu ştiţi cît de mult preţuiesc dragostea voastră din tot acest timp, m-am simţit iubit şi apreciat mai ales azi, dintre toate zilele. Nici nu ştiţi ce fericit sînt.

Vă mulţumesc tuturor, mai ales celor apropiaţi, care au muncit enorm pentru ca voi să vă simţiţi bine urmărindu-ne la lucru. Le mulţumesc şi celor care nu au fost atît de aproape, dar pe care eu i-am simţit alături. Să ştiţi că-mi veţi lipsi enorm. Eu sînt cel care are de pierdut. Vă las pe mîini bune. Vă las cu cei mai buni fotbalişti. Totul va continua. Vă veţi descurca foarte bine, vă doresc noroc şi numai bine. Ne vom vedea curînd, pentru că nu mă veţi pierde niciodată", le-a spus Guardiola fanilor.

după discurs, jucătorii l-au încolţit pe tehnician şi l-au aruncat în aer de mai multe ori, chiar dacă Pep a încercat să se opună şi chiar s-a prefăcut că se ia la bătaie cu Puyol :D; 
Guardiola, jucătorii şi staff-ul au format o horă la centrul terenului aşa cum au făcut de fiecare dată la celebrarea trofeelor cîştigate de Barca, melodia care a asigurat fondul sonor fiind ”Viva la Vida”, de la Coldplay;
pînă să intre la vestiare, jucătorii l-au lăsat singur la centrul terenului pe tehnicianul lor pentru a-şi lua încă o dată rămas bun de la fani; 
la ieşirea de pe teren, catalanii au format un culoar prin care a trecut Pep;

După miezul nopţii, cînd stadionul s-a golit, Guardiola a ieşit pe teren alături de partenera sa, Cristina, şi de cei trei copii, Maria, Marius şi Valentina. Cu luminile aproape stinse, Pep şi-a luat la revedere - pentru moment - de la stadionul unde a cunoscut  atîtea bucurii, trăind poate momentul cel mai emoţionant al serii. A fost o repetiţie a gestului pe care l-a făcut în 2001, cînd s-a  despărţit ca jucător de clubul blaugrana.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
chemical_existence
chemical_existence  •  06 Mai 2012, 22:36
Postat de just.samba pe 06 Mai 2012, 19:34

Cazi in penibil. Real a dat 117 goluri in campionat sezonul asta. Daca nici asta nu mai e spectacol, inseamna ca ne-am denaturat rau de tot simturile. In fine, cu voi oricum nu se poate discuta absolut nimic ... cel mai bine e sa-ti vezi de treaba si sa ignori anumite comentarii.

Bai geniule faptul ca dai 1000 de goluri pe sezon nu e sinonim cu perfectiunea si arta. E adevarat ca fotbalul se joaca pe goluri, dar sunt destui iubitori ai fotbalului care se mai uita si la partea artistica. Si Barcelona a transformat fotbalul intr-o simfonie. Prefer sa vad pase si iar pase si un joc orchestrat perfect decat suturi la distanta haotice, poate poate o intra unu (gen cr0) si mingi aruncate aiurea in careu. Imaginea Barcei aminteste de marile simfonii, nu degeaba spunea cineva ca jocul Barcei e ca simfonia a 9-a de Beethoven. Echipe precum Chelsea sau Madrid vor ramane cu rezultatele, Barca va ramane cu creatia si geniul de a duce fotbalul acolo unde nimeni nu a mai reusit.

rapidcomunist
rapidcomunist  •  06 Mai 2012, 21:19

Dragi rapidisti... Avem aproape 100 ani de existenta si am "castigat" doar 3 titluri, 2 din ele sunt "castigate" cu antrenori dinamovisti si ARBITRI SAMSUNG Noi am fost singura "echipa" care a purtat simbolul comunistilor pe tricourile de joc, celelalte echipe au refuzat, asa s-a nascut si sloganul: SINGURI IMPOTRIVA TUTUROR Noi faceam mese festive in giulesti si invitam comunistii de la moscova, ca sa-i impresionam aveam tablouri uriase cu STALIN si LENIN Cautati pe GSP sau pe GOOGLE: Cum a intrat la noi în ţară comunismul, rapid, prin Giuleşti!

eagles_town
eagles_town  •  06 Mai 2012, 20:08

Sunt fan Real Madrid, dar felul in care s-au despartit oamenii astia de Pep este emotionant. Cinste lui si echipei pentru fair-play si fotbalul de inalta clasa pe care l-a aratat lumii in ultimii 5 ani.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează