INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAȚIILOR/ GERMANIA - CHILE 1-0

FOTO + VIDEO Scandal în finala Cupei Confederațiilor! Un jucător și-a lovit adversarul cu cotul, dar a nu a fost eliminat! Arbitrul s-a uitat degeaba la reluare

FOTO: Reuters +4   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2017 09:24

Chilianul Jara l-a pocnit cu cotul în figură pe germanul Timo Werner, în finala Cupei Conferederațiilor, Germania - Chile 1-0, dar n-a fost eliminat nici după ce arbitrul a văzut reluarea.

Arbitrul sârb Mazici, care nu a dat nici avertisment inițial în timpul jocului, a stat apoi trei minute la marginea terenului pentru a lua tot o decizie greșită. Doar cartonaș galben.

Vezi aici video

Tehnologia video poate clarifica situații controversate, dar sunt și momente când nu îi ajută deloc pe arbitri, încurcând și întârziind și mai mult jocul. Exact cum s-a întâmplat în finala Cupei Confederațiilor.

În minutul 63, aproape de tușă, chilianul Jara l-a izbit cu cotul în față pe Werner. Un atac brutal, făcut sub ochii arbitrului sârb Milorad Mažici, dar acesta a trecut peste el ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Nici măcar un avertisment, de parcă ar fi fost o fază banală. Era minutul 62:20.

Avertizat de Video Assistant Referee, "centralul" a revăzut acțiunea pe monitorul de la marginea gazonului. Nu a fost impresionat. S-a întors, a "desenat" teatral "ecranul" VAR și i-a dat lui Jara doar cartonașul galben. Nu roșu, cum ar fi meritat. Trecuseră fix două minute și jumătate, timp în care partida fusese întreruptă. Nu au ajutat la nimic.

În minutul 75, după ce Alexis s-a ciocnit cu Rudy în careul german, fără a fi însă penalty, Mažic a arătat colțul terenului. Corner. A fost însă înconjurat de chilieni. Vargas i-a cerut ajutorul VAR, dar arbitrul l-a pedepsit: "galben".

Totuși, s-a dus să urmărească reluarea fazei. Nu era 11 metri. Și l-a eliminat pe selecționerul Pizzi pentru proteste. 

"Atacul lui Jara a fost clar de roșu. Avem VAR și trebuie să-l folosim corect" Joachim Löw, selecționer Germania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
10204018285088881
Teo Ioan  •  03 Iulie 2017, 10:56

Mazic n-a avut cartonasul rosu la el, altfel nu-mi explic de ce artagosii astia n-au luat nici macar un rosu. Ar fi meritat vreo 2-3 intre minutul 55 si min 80

Vezi toate comentariile (1)
Comentează