INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

FOTO Zizou îl asalta pe Ancelotti » În finala Ligii din 2014, Zidane urla la jucătorii lui Real deși antrenorul principal era lîngă el. Acum, francezul e numărul 1

Articol de - Publicat joi, 07 ianuarie 2016 00:00

Chiar dacă era uneori deranjat de reacțiile vulcanice ale fostului secund, italianul i-a făcut o descriere frumoasă lui Zizou: "Cînd vorbea el, se făcea liniște în vestiar. Toți jucătorii îl ascultau"

O scenă amuzantă, surprinsă la finala Ligii de la Lisabona, arată cît de mult se implica Zinedine Zidane la Real cînd era asistentul lui Carlo Ancelotti. Pe 24 mai 2014, fotoreporterul Reuters Kai Pfaffenbach a tras trei cadre, unul după altul, cu cei doi antrenori ai madrilenilor.

Privirea lui Carlo

Era în repriza a doua, Atletico avea 1-0, și albii nu reușeau să egaleze. Italianul a ieșit la marginea terenului, privind atent meciul. La un moment dat, ZZ a țîșnit de pe bancă și a început să urle la jucători. Le arăta, gesticulînd nervos, cum să continue acțiunea. Ancelotti a vrut să le spună și el ceva, dar n-a putut transmite nimic. Francezul îl acoperea total.

Carlo s-a întors și l-a privit ironic. Ca și cum l-ar fi întrebat: "Tu nu știi cine e principalul aici?". În acea seară, totul s-a terminat excelent pentru Real: a egalat în minutul 90Ă3, apoi a mai înscris de 3 ori în prelungiri. 4-1. A 10-a sa Ligă a Campionilor.

"Va avea o mare carieră"

Și totuși, cei doi s-au înțeles foarte bine. Ancelotti a vorbit mereu frumos despre Zizou. "M-a ajutat mult cît mi-a fost secund. Are un CV impresionant și se pregătește pentru o mare carieră de antrenor", declara celebrul tehnician peninsular în noiembrie 2015, prevestind ce avea să se întîmple la clubul blanco: "Ar putea pregăti Realul. Ar fi omul potrivit acum? Da! Cînd vorbea el, se făcea liniște în vestiar. Toți jucătorii îl ascultau".

"Zidane are toate calitățile pentru a fi un antrenor fantastic: carismă, personalitate, experiență"
Carlo Ancelotti, fost antrenor Real

"Jucătorii trebuie să se simtă bine"

Zinedine l-a apreciat și el pe Ancelotti. Cum îl descrie? "Un antrenor care muncește enorm. Am învățat zi de zi cîte ceva de la Carlo. Îmi zicea mereu: «Cel mai important e să cîștigi trofee, dar să nu uiți niciodată că jucătorii trebuie să se simtă bine»".

6 antrenoril-au inspirat pe Zinedine Zidane de-a lungul carierei: Jacquet, Lippi, Del Bosque, Bielsa, Ancelotti și Guardiola

1.100.000 de tweet-urilegate de prezentarea lui ZZ la Real Madrid au fost date în primele 10 ore ce au urmat numirii francezului

"Zinedine a lucrat și cu Mourinho, și cu Ancelotti, dar modelul lui este Ancelotti. Zizou e mai rezervat, un băiat care nu vorbește mult. Dar, cînd vrea să transmită ceva, vorbește cu forță indiferent cine îi stă în față. Și, în același timp, e capabil să se facă înțeles"
Christophe Dugarry, fost internațional francez

"Sînt sigur că Zidane va fi, într-o zi, un antrenor de succes. La Real, a urmat traseul ideal. Asistent la seniori, antrenor la rezerve și, acum, principal la prima echipă"
Gerard Houllier, fost manager al lui Liverpool

"Pentru Zidane, e ca și cum ar fi cîștigat jackpot-ul la loto. E o nebunie. Nu a demonstrat nimic ca antrenor și conduce acum staruri mondiale. Îi va fi incredibil de greu, dar sper ca totul să-i meargă bine"
Ottmar Hitzfeld, fost selecționer al Elveției

"Zidane e istoria fotbalului și a parte a istoriei lui Real Madrid. A fost o decizie bună"
Rafa Nadal, tenisman fan Real

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează