INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Fuge de Fener! » Primul jucător care vrea să plece după atacul armat asupra echipei sale

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2015 00:00

Turcia a fost un coşmar pentru african. Judecat pentru blaturi, abuzat rasial de propriii fani şi scăpat dintr-un atentat, atacantul vrea să rezilieze contractul cu Fenerbahce şi să plece în Anglia.

Pentru Emenike, Turcia era un vis în 2009. Prima oară în Europa, la 22 de ani, atacantul nigerian a semnat cu Karabuk, promovînd în Super Lig vara următoare. Apoi, în 2011, s-a transferat la Fenerbahce, unde a început coşmarul.

Emmanuel nici n-a apucat să joace vreun meci oficial la galben-albaştri şi a fost acuzat de participare la blaturi. De-abia în 2013 a scăpat de proces, din lipsă de probe. Şi, după două sezoane de exil la Spartak Moscova, s-a întors la Fener, care l-a răscumpărat cu 13 milioane euro.

A semnat pe 4 ani, dar 2015 l-a distrus psihic. Pe 22 martie, la 1-0 cu Beşiktaş, africanul a fost insultat de ultraşii "canarilor". La jumătatea primei reprize, şi-a aruncat tricoul şi i-a cerut antrenorului să-l înlocuiască.

A fost cu greu convins să continue, dar la pauză a anunţat: "Refuz să mai joc azi". Ultima picătură, sîmbătă, 4 aprilie. Era în autocarul atacat pe pod, aproape de Trabzon.

Şoferul a fost împuşcat în cap prin parbriz, supravieţuind printr-o minune. "Sînt în stare de şoc, sînt devastat", a spus Emenike. "Trebuie să plec, nu mai pot", le-a dezvăluit prietenilor. Chiar renunţînd la 5 milioane de euro, salariul pînă în 2017.

2.5milioane de euro este salariul anual al lui Emenike la Fenerbahce

16goluri a marcat Emenike în 50 de meciuri la Fener în prima ligă turcă

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează