INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GALA FIFA

Furat pentru o noapte » La al cincilea Balon de Aur cîștigat, Leo Messi a fost îmbrăcat de Armani

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2016 00:00

Argentinianul ce a încheiat colaborarea cu Dolce&Gabbana nu a mai ieșit în evidență ca la precedentele gale. Smochingul sobru și elegant a marcat momentul istoric pentru Leo

Messi a intrat în istorie, nu doar cu al cincilea Balon de Aur cîștigat, dar și pentru că luni a fost "omul Armani". Într-o zi specială, marcată de moartea lui David Bowie și Globul de Aur pe care l-a luat un alt Leo, actorul Di Caprio, pentru filmul Revenent, argentinianul a ales sobrietatea și eleganța unui smoching negru. Cel mai bun fotbalist în 2015 n-a mai șocat prin extravagantele costume Dolce&Gabbana cu picouri, strălucitoare sau de catifea de la precedentele gale FIFA.

"Puricele" a fost îmbrăcat la Zurich de Giorgio Armani, care l-a suflat concurenței și a semnat un contract pentru o singură noapte! Noaptea magică în care l-a detronat pe Ronaldo și a furat ochii întregii Săli a Congreselor. Toți au vrut să-și facă poze cu Messi, să-i strîngă mîna și să-l îmbrățișeze. Mai puțin Cristiano, ce a salutat-o înaintea premierii pe Antonella Roccuzzo, soția lui Leo!

"Messi este de neoprit. Face de toate, marchează și din lovituri libere, domină toate aspectele jocului. Nu vom mai vedea niciodată vreun jucător ca el"
Xavi, fost căpitan al Barcei

" Balonul de Aur a devenit un vot pentru cel mai bun atacant din lume. Nu este punctul meu de vedere ca apărător, ci unul neutru și un fapt demonstrat statistic"
Philipp Lahm, fost căpitan Germania

Pogba, pata de culoare :)

Costumul purtat de Pogba a atras privirile și multe comentarii ironice. Clasat pe locul 15 în clasamentul Ballon d'Or pe 2015, cu 0,72% din voturi (imediat deasupra lui Bale), mijlocașul francez al lui Juventus s-a asortat cu rochia mamei sale Yeo.

Top 10 Ballon d'Or 2015

Jucător Club Voturi (%)
1. Messi Barcelona 41,33
2. Ronaldo Real 27,76
3. Neymar Barcelona 7,86
4. Lewandowski Bayern 4,17
5. Luis Suarez Barcelona 3,38
6. Thomas Muller Bayern 2,28
7. Neuer Bayern 1,97%
8. Eden Hazard Chelsea 1,33
9. Iniesta Barcelona 1,24
10. Alexis Sanchez Arsenal 1,18

Buffon și Conte au boicotat!

Premieră în istoria anchetei France Football-FIFA, o țară a decis să n-aleagă pe nimeni pentru Balonul de Aur. Intenționat, nu ca-n cazul lui Casillas, căpitanul Spaniei primind tîrziu buletinul de vot! Cu aprobarea președintelui Tavecchio, selecționerul Italiei, Conte, și Buffon au boicotat ancheta, în semn de protest față de FIFA pentru neincluderea căpitanului squadrei azzurra pe lista celor 50 de finaliști.

James și Schweini, anti-Messi

Între voturile stranii, Schweinsteiger l-a ales nr.1 pe Neuer, Messi nefiind în primii 3, iar James, căpitanul columbian, pe colegul de la Real, Ronaldo. Camerunezul Mbia și ivorianul Khalil l-au preferat pe Yaya Toure, mauritanianul N'Diaye pe Mascherano, indianul Constantine pe Alexis Sanchez, myanmarezul Zeise pe De Bruyne, iar pakistanezul Basheer Al Shamlan pe Robben. În total, 30 de căpitani de "națională" nu l-au văzut MVP pe Messi.

Învins de un brazilian anonim

Messi n-a luat și trofeul pentru cel mai frumos gol al anului. L-a bătut cu o "foarfecă" brazilianul Wendell Lira (Atletico Goianense, liga a 2-a), 46,7% din voturi față de 33% Leo și 7,1% pentru Florenzi (Roma), cu reușita din meciul cu Barcelona.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează