INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Furtuna din "cazul Terry" a făcut prăpăd în Insulă » Capello şi-a dat demisia!

Fabio Capello a spus
Fabio Capello a spus "pa" naţionalei Angliei. FOTO Getty Images

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2012 23:15

Cu numai patru luni înainte de Euro, selecţionerul Albionului le-a trîntit uşa în nas şefilor federaţiei, care îl lăsaseră fără căpitan. Lui Terry, acuzat de rasism, i se retrăsese banderola


Pe 7 ianuarie 2008, Fabio Capello a semnat un contract pe 4 ani şi jumătate cu forul londonez, devenind selecţionerul Angliei. Pe 8 februarie 2012, antrenorul italian şi-a dat demisia! Cînd mai e atît de puţin pînă la Euro.

A fost o săptămînă de calvar dincolo de Canalul Mînecii. Vineri, după ce s-a anunţat că procesul de rasism intentat lui John Terry (Chelsea), jucătorul cu 72 de meciuri pentru echipa Albionului, va începe pe 9 iulie, conducătorii federaţiei au decis: "Din acest moment, Terry nu mai este căpitanul «naţionalei» Angliei, chiar dacă poate fi convocat la turneul final". Pe selecţionerul Fabio Capello nici măcar nu l-au întrebat!

"Nu poate fi pedepsit"
Enervat, orgoliosul antrenor peninsular, în vîrstă de 65 de ani, a avut un schimb de replici dure cu David Bernstein, preşedintele FA. Şi nu s-a oprit aici. Duminică, în timpul unei emisiuni live la postul italian RAI, Capello a fost întrebat dacă a fost de acord cu sancţionarea lui Terry. "Nici vorbă. Nimeni nu poate fi pedepsit înainte de a fi găsit vinovat. Tribunalul va hotărî dacă Terry este sau nu vinovat în acest caz de rasism. Pînă atunci, este căpitanul meu".

La Londra, Bernstein fierbea de nervi. L-a acuzat pe Capello de încălcare a contractului, chemîndu-l de urgenţă la federaţie. Ieri, cei doi s-au întîlnit. Selecţionerul nu a cedat, şi-a susţinut căpitanul pînă la capăt în 70 de minute de discuţii încinse. Văzînd că preşedintele e de neînduplecat în "cazul Terry", Capello a făcut ultimul pas: şi-a anunţat demisia. Care a fost acceptată.

Vine Redknapp?
Favorit să-l înlocuiască pe italian este Harry Redknapp (64 de ani). Managerul lui Tottenham, mereu curtat de FA, tocmai a scăpat de un proces de evaziune fiscală. Şi pare cea mai bună variantă de criză.

32 de milioane de euro a adunat Fabio Capello numai din salariu ca selecţioner al Angliei

66,6% a fost procentul victoriilor obţinute de antrenorul italian pe banca Albionului (42 de meciuri)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
kily
kily  •  09 Februarie 2012, 11:07

nationala angliei oricum este praf! poate sa vina si ferguson si nu are ce sa scoata din actuala generatie... capello? un gest normal. si cred ca sa cam plictisit si el in fotbal

flo_ax
flo_ax  •  09 Februarie 2012, 03:36

oricat de infect mi se pare Terry, un zgarcit avar si un caracter de rahat, are si el drepturile sale ca om, iar ca antrenor trebuie sa fii CORECT cu jucatorii sai. Asa ca pana o instanta nu da un verdict clar, ar fi injust ca omul sa fie sanctionat... E o chestie de etica aici, dar motivul real e cred altul! Capello simte ca s-ar cam face de cacao cu echipa asta, care e doar numele si cv-urile de ea! Inafara de 3 hai maxim 5 jucatori, Anglia arata bine doar pe hartie, dar Lampard, Gerrard de exemplu, sunt expirati (deocamdata)

lumpy666
lumpy666  •  09 Februarie 2012, 02:15

DA unul dintre cei mai mari antrenori daca cumva NU cel mai mare din LUME! Sub conducerea lui in 42 de meciuri 28 de victorii.8 egaluri si 6 infrangeri ocupand si asa cel mai titrat "THE BEST COACH ALL TIME FROM THE ENGLAND NATIONAL TEAM"depasind pe marele ALF RAMSEY cine avea 61.1% si cu el castigand Anglia singurul titlu mondial!!! -Ai dat dovada iara CAPELLO de verticalitate si ai si avut dreptate cum poti sa acuzi pe cineva TU federatia engleza INAINTE DE DECIZIA de la tribunal sau egal??? -A-ti pierdut voi ca nationala angliei egal cine vine nu o sa mai aveti acelasi rezultat la acest CE-an NEVER EVER! NU de ca voi a-ti fi fost si asa FAVORITI cu MARELE CAPELO pe banca!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează