INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Furtună după impact » Lloris a făcut comoţie cerebrală cu Everton, dar a refuzat schimbarea!

Lloris, în stare de şoc (Chiricheş şi Dawson sînt lîngă el). A fost supus unui examen complet la spital, după meci. Decizia medicilor: OK
Lloris, în stare de şoc (Chiricheş şi Dawson sînt lîngă el). A fost supus unui examen complet la spital, după meci. Decizia medicilor: OK

Articol de - Publicat marti, 05 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 04 noiembrie 2013 21:23

Lovit cu genunchiul în cap, colegul lui Chiricheş a leşinat pe gazon. Managerul Villas-Boas e criticat pentru că nu a insistat să-l înlocuiască.

Chiricheş şi Dawson, căpitanul său de la Tottenham, au fost primii lîngă Lloris. Era minutul 77 la 0-0 cu Everton, pe Goodison Park. Portarul francez, 26 de ani, izbit în cap cu genunchiul de Lukaku, rămăsese întins pe gazon. Nemişcat. Cu ochii larg deschişi şi privirea fixă.

Aşa a stat cîteva zeci de secunde. Englezii şi-au amintit imediat de accidentul similar suferit de Cech, goalkeeperul lui Chelsea, în octombrie 2006. O gravă fractură craniană după o lovitură identică.

Nu-şi mai amintea nimic
Lloris n-a avut fractură craniană. Dar, pe teren, nu ştia ce i se întîmplase, nici scorul meciului, nici stadionul unde se juca. "Doctorul nostru a vrut să fie înlocuit imediat", a declarat Vertonghen, fundaşul oaspeţilor.

Pe margine, managerul Villas-Boas pregătea schimbarea. Numai că, trezit complet din şoc, după cinci minute de panică, Lloris a refuzat să iasă. "I'm OK", le-a spus tuturor. Şi a apărat pînă la capăt.

"Era calm, lucid"
Villas-Boas n-a scăpat însă de critici. "Traumatismul se putea agrava. Era obligatoriu să iasă", a susţinut fundaţia Headway, care sprijină victimele cu leziuni cerebrale. Răspunsul managerului: "Şi-a pierdut cunoştinţa, dar era calm, lucid, aşa că am anulat schimbarea. A dovedit că e un mare caracter".

"Lloris ar fi trebuit transportat imediat la spital. Ar fi putut muri. Villas e iresponsabil" (Mark Leather, cunoscut medic sportiv britanic)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
flo_ax
flo_ax  •  05 Noiembrie 2013, 09:07

Boas a dat chix rau de tot la faza asta, la pachet cu staff-ul sau medical. Chiar daca arata super-ok, dupa un asa soc cand omul si-a pierdut cunostiinta, nu ai voie sa-l mai lasi pe teren. Direct la spital pt investigatii. Chiar si pt acel risc de 1% ... Daca i se agrava traumatismul in timpul jocul si murea pe teren, era deranj mare

Vezi toate comentariile (1)
Comentează