INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Gabi Torje n-a ştiut de blat! » Reacţia mijlocaşului despre scandalul de la Espanyol - Osasuna 1-1: ”Habar n-am avut de vreo înţelegere”

Torje (stînga) a fost cel mai dinamic jucător al lui Espanyol cu Osasuna, dar antrenorul său l-a chemat pe bancă după o oră // Foto: Guliver/GettyImages
Torje (stînga) a fost cel mai dinamic jucător al lui Espanyol cu Osasuna, dar antrenorul său l-a chemat pe bancă după o oră // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 08 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 martie 2015 23:01

Ziaristul spaniol Jose Ramon de la Morena, realizatorul emisiunii El Larguero, transmisă de postul de radio Cadena Ser, a sugerat vineri seară că şi antrenorul Javier Aguirre ar fi fost la curent cu aranjamentul.

11 mai 2014, penultima etapă a Primerei Division. Espanyol - Osasuna a fost un meci cu final aşteptat şi scor fixat dinainte. Pentru 1-1 ar fi bătut palma într-un hotel chiar căpitanul catalanilor, Sergio Garcia, cu doi navarrezi, Damia şi Punal. Şi aşa s-a încheiat meciul de pe "Cornella".

"De ce să-l scoţi pe Torje? Era cel mai incisiv!"
Gabi Torje, titular la alb-albaştri, ar fi fost unul dintre puţinii jucători care nu aflaseră de blat. Vineri seară, jurnalistul iberic Jose Ramon de la Morena l-a sunat în Turcia pe actualul atacant al Konyei să-l întrebe de acea partidă disputată anul trecut. "Habar n-am avut de vreo înţelegere. Şi cred că nici un coleg sau oficial de la Espanyol nu ştia nimic", a răspuns "tricolorul".

Iar realizatorul emisiunii El Larguero, de la Cadena Ser, a sugerat că antrenorul mexican Javier Aguirre l-a înlocuit premeditat pe Torje în minutul 65, la 1-1, ca să nu le strice planurile!

"N-am făcut nici o infracţiune"
Acordul secret al lui Sergio Garcia pentru trucarea acelui meci a fost dezvăluit în faţa judecătorului de Angel Vizcay. Fostul manager general al Osasunei este ameninţat că va fi dat în judecată de căpitanul lui Espanyol, care dezminte tot prin avocaţii săi: "Niciodată n-am făcut vreo infracţiune, nici în sport, nici în afara lui. De aceea, sînt la dispoziţia tribunalului pentru a clarifica şi risipi orice îndoială".

Încheind cu trimitere la Angel Vizcay: "Şi, pentru a-mi salva onoarea şi imaginea, îmi rezerv dreptul să acţionez în justiţie persoanele care pretind că am fost implicat într-un caz de corupţie".

Doi la închisoare?
Cei 6 reţinuţi de poliţia din Pamplona au fost supuşi vineri unui interogatoriu acerb, încheiat seara tîrziu. După opt ore, patru foşti oficiali ai Osasunei au fost eliberaţi pe cauţiune. Doi au rămas în arest preventiv: ex-preşedintele Miguel Archanco şi fostul director Txema Peralta. Împotriva lor, procurorii cer pedeapsă cu închisoarea pentru corupţie, evaziune fiscală şi fals în acte.

1,6 milioane de euro a plătit Osasuna pentru a influenţa rezultatele a 6 partide: trei ale sale, trei între alte echipe (sezoanele 2012-2013 şi 2013-2014)

6 persoane au fost arestate joi şi vineri. Toţi sînt foşti oficiali ai Osasunei, inclusiv doi ex-preşedinţi, Patxi Izco (2002-2012) şi Miguel Archanco (2012-2014)

"De ce să-l scoţi din teren pe Torje, să faci cu el prima schimbare, cînd românul era cel mai incisiv de la Espanyol şi unicul care căuta golul?" (Jose Ramon de la Morena, jurnalist spaniol)

654322-meciuri-osasuna.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
danyun
danyun  •  09 Martie 2015, 00:13

Torje...acum plange...ca nu a primit cota parte din intelegere...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează