INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Un internațional brazilian riscă 4 ani de suspendare » Poate fi acuzat de fraudă! Ce a declarat la tribunal

Gabriel Barbosa riscă o suspendare de 4 ani / Foto: Imago
Gabriel Barbosa riscă o suspendare de 4 ani / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 17:10 / Actualizat marti, 19 martie 2024 17:25

Gabriel Barbosa (27 de ani), atacantul lui Flamengo, a refuzat să efectueze un control antidoping și, după ce a fost „prins” de inspectorii delegați, a oferit o probă ce a fost contaminată! Cel poreclit „Gabigol” a fost chemat ieri la Tribunalul Sportiv Antidoping Brazilian pentru a depune mărturie, fiind acuzat de „tentativă de fraudă”.

Un cunoscut atacant brazilian a intrat în bucluc, după ce n-a acceptat să se supună unui test doping. Gabriel Barbosa, jucător cu 18 prezențe și 5 goluri pentru Selecao, a trebuit să intre în dialog luni cu Tribunalul Sportiv Antidoping Brazilian pentru a răspunde acuzațiilor aduse de procurori pentru „fraudă sau tentativă de fraudă în orice fază a recoltării probei", adică din cauza încălcării articolul 24 din Codul Antidoping Brazilian.

Cel supranumit „Gabigol", care evoluează acum la Flamengo, a fost 5 ore la tribunal pentru a depune mărturie și va trebui să participe la a doua rundă de audieri, programată lunea viitoare.

Scandal sexual la echipa cu 10 titluri de campioană: 4 jucători arestați pentru viol în grup!
SCANDAL SEXUAL
Scandal sexual la echipa cu 10 titluri de campioană: 4 jucători arestați pentru viol în grup!

„Gabigol" va juca în finala campionatului statului Rio

Plângerea a fost înregistrată la sfârșitul lunii decembrie 2023, iar apărarea a trimis documentele cerute de procurori pe 26 ianuarie, tot în termenul limită, având atașate imagini ale camerelor de supraveghere de la centrul de antrenament Ninho do Urubu, ce ar putea să confirme versiunea sportivului. Jucătorul e reprezentat de echipa avocatului Bichara Neto, avocatul care l-a apărat în 2017 la instanțele FIFA pe peruanul Paolo Guerrero în suspendarea sa pentru dopaj.

Gabriel Barbosa a fost ales prin tragere la sorți să facă un test doping după derbyul cu Fluminense de duminică (0-0, jucat acasă), la Rio de Janeiro, care i-a propulsat pe rossonerii de la Flamengo în finala campionatului carioca (a statului Rio). În care o va înfrunta pe Nova Iguaçu, în dublă manșă, pe 30 martie și 6 aprilie.

207goluri și 51 de pase decisive a reușit Gabriel Barbosa în 428 de meciuri la echipele de cluburi. În Europa, nu a rezistat decât 15 meciuri (347 de minute), la Inter și Benfica

"Gabigol" a fost așteptat de inspectori pe 8 aprilie 2023 la Centrul Sportiv al lui Flamengo, dar, potrivit anchetatorilor, jucătorul nici nu i-a băgat în seamă înainte de antrenament, iar după ce a terminat ședința i-a ignorat și a mers la masă. A tratat echipa de inspectori cu lipsă de respect și a încălcat procedurile regulamentare.

Și-a bătut joc de inspectorii doping și a alterat proba

A luat vasul de colectare a urinei fără să anunțe pe nimeni și ofițerul care îl însoțea la toaletă pentru colectare la remarcat că era foarte nervos, iar la final atacantul de 27 de ani i-a înmânat recipientul deschis, contrar instrucțiunilor primite. Dacă va fi găsit vinovat, atunci „Gabigol” riscă o suspendare de până la patru ani.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Un căpitan important al lui Tottenham îl critică pe Drăgușin, dar crede în el: „Va fi un jucător foarte bun la Spurs
STRANIERI
Un căpitan important al lui Tottenham îl critică pe Drăgușin, dar crede în el: „Va fi un jucător foarte bun la Spurs"
Dayro Moreno e REGE! Fostul atacant al lui Gigi Becali bate recorduri la 38 de ani
PERFORMANȚĂ
Dayro Moreno e REGE! Fostul atacant al lui Gigi Becali bate recorduri la 38 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează