INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2018

Gari Kasparov cere boicotul CM 2018! Atac fără menajamente la Putin: "Transformarea unui locotenent-colonel KGB într-un dictator nebun"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 02 aprilie 2018 12:17

Gari Kasparov, legendarul șahist, a atras atenția asupra președintelui Rusiei, Vladimir Putin: "Trebuie să dovedim regimului de la Moscova că lumea e atentă și că alte atacuri nu vor mai fi tolerate".

Tensiunea crește tot mai mult în conflictul Rusiei cu Occidentul. Gari Kasparov, unul dintre marii șahiști ai istoriei, un contestatar aprig al lui Vladimir Putin, cere și el oficialilor vestici să nu participe la Mondialul din vară, într-un editorial acid apărut în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"În principiu, nu sunt de acord cu un asemenea boicot de ultimă oră, pentru că întotdeauna am crezut că afectează doar sportivii și fanii. Dar e nevoie de un boicot politic împotriva regimului de la Moscova și a acelor acțiuni ostile ale liderilor ruși", a scris Kasparov, în vârstă de 54 de ani. "Să-i negăm lui Putin confirmarea și gloria la care râvnește. Trebuie să-i dovedim că lumea e atentă și că alte atacuri nu vor mai fi tolerate".

"Transformarea unui locotenent-colonel KGB într-un dictator nebun"

Fostul număr 1 mondial (225 de luni, între 1986 și 2005) a remarcat că "pe 14 iunie, Rusia va înfrunta Arabia Saudită, cea mai slabă echipă din cea mai slabă grupă a istoriei Cupei Mondiale. Coincidență? Poate, dar când vorbim de Putin, am învățat că sunt mai multe conspirații decât coincidențe". 

Kasparov atacă dur: "Asistăm la transformarea unui locotenent-colonel KGB, care visa, după propriile cuvinte, să fie oligarh, dar printr-o neașteptată răsucire a destinului a ajuns în vârful puterii, într-un dictator nebun, capabil să ardă lumea în focul apocalipsei nucleare. Cu sprijinul celor din jur, ce găsesc constant justificare, în numele propriului confort, la alunecarea treptată a Rusiei într-o mocirlă fascistă". 

"Asemenea răbufniri spontane sunt tipice pentru Gari, mai ales că trăiește în Statele Unite acum. Dorința unora de a lua Rusiei Mondialul a fost mare, dar campania a eșuat" Anatoli Karpov, fost campion mondial, deputat în Duma de Stat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
almaviva
almaviva  •  03 Aprilie 2018, 19:39

Scuze pentru dubla postare.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Aprilie 2018, 12:53
Postat de steaua1986forever pe 03 Aprilie 2018, 04:43

Incredibil cat de multi kgb-isti au comentat aici! Propaganda ruseasca e la post. Cine nu e de acord cu ea, maine cine stie, mănâncă o salata de plutoniu la prânz .

Gândire comunistă. Dacă nu ești pro-american, ești automat pro-rus sau kgb-ist. Nu rușii ne-au făcut rău, ci propria neghiobie istorică. În 1990, după deceniile de influență sovietică( URRS-ul nu-i totuna cu Rusia, dar ce mai contează?!) România avea toate ale ei: păduri, terenuri agricole, industrie, petrol și gaze, învățământ mai bun decât cel de acum, sistem sanitar mai bun, natalitate. După? Mai nimic din toate astea. Perspective? Jalnice.

almaviva
almaviva  •  03 Aprilie 2018, 05:53

Este inexplicabil cum poate fi un roman pro-rus?!? Rusii ne-au facut numai rau de-a lungul istoriei si continua si in ziua de azi. Nu exista popor care ne-a dusmanit mai rau ca rusii. Nu credeam ca romanii sa fie atat de ignoranti sa ajunga sa fie slugi la rusi, cum spunea gura unui pacatos nu demult...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează