INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Genialii

Articol de GSP - Publicat luni, 03 martie 2008 00:00

A fost o etapă nebună în Primera Division. La un moment dat, ţinînd cont că jucau ambele de la aceeaşi oră, Real şi Barcelona erau la egalitate în fruntea clasamentului. Au ieşit însă la rampă două mari talente ale Primerei Division: Kun Aguero şi Robinho.


Aguero, 19 ani, a învins de unul singur Barcelona. Pînă să apară el, catalanii stăpîneau ostilităţile, avînd şi 1-0 după supergolul lui Ronaldinho. Ajutat de Puyol, care i-a deviat şutul, Kun a egalat. Şi de aici a început totul. Pasă de gol pentru Maxi Rodriguez, 2-1, penalty transformat de Forlan, 3-1, iar pe final, acţiune personală şi gol magnific, 4-1.
Robinho, 23 de ani, a intrat pe teren în minutul 72, la 1-1, cu gol egalizator marcat de Raul din ofsaid şi cu Recreativo în 9 oameni. După exact 41 de secunde, brazilianul a marcat pentru 1-2, apoi tot el, la capătul unei acţiuni superbe, cu "scăriţă" inclusă, a făcut 1-3, în minutul 90.
Şi e foarte posibil ca reprezentaţia celor doi să decidă destinaţia titlului de campioană.

Iar 5 puncte

Distanţa dintre Real şi Barcelona a crescut din nou în favoarea campionilor

ATLETICO - BARCELONA 4-2

Straniu meci pe "Vicente Calderon"! Straniu prin evoluţia ostilităţilor, prin modul în care Barcelona a terminat în genunchi un meci pe care-l avea în buzunar în minutul 30, dar şi prin modul în care Atletico a salvat o criză ce părea ireversibilă.
Explicaţia pe care o caută unii în netitularizarea lui Messi ţine pînă la un punct. Căci chiar şi fără argentinian, Barcelona a dominat autoritar prima jumătate de ceas, cînd Atletico dacă a ieşit de 4 ori din terenul său. Punctul culminant al perioadei a fost minunăţia de gol marca Ronaldinho, "foarfecă" adevărată, perfectă, corectă, curată, dintr-o centrare a lui Xavi. Întoarcerea lui Ronaldinho printre fotbaliştii geniali era parafată.

De aici a început dezastrul catalanilor. Inexplicabil, de vreme ce statistica din minutul 30 arăta o posesie de 72 la sută a Barcelonei. Posesia nu ţine însă loc de goluri, dar îţi poate crea artificial o stare de bine, de superioritate, de îngîmfare. În acel moment, după cum se juca la Huelva, Barcelona egalase pe Real în frunte. Aici însă a apărut Kun. Kun Aguero, viitorul ginere al lui Maradona, dar parcă decis să fure titulatura de succesor al marelui Diego atribuită lui Messi.
Îmbrăţişat de şansă la golul egalizator, căci şutul său deviat de Puyol în poartă se ducea spre fanionul de corner, Aguero s-a dezlănţuit pînă la punctul de a-şi bate joc, fără exagerare, de Puyol, Edmilson sau Milito şi de a-i provoca lui Rijkaard un atac de panică, obligîndu-l la schimbări de neînţeles. Toate golurile, şi au fost 4, au contribuţia lui Aguero gravată pe ele, mai mult sau mai puţin.

Iar Barcelona trebuie să o ia de la capăt. Rămîne de văzut dacă şi e în stare, căci euforia a fost curmată cam brusc şi asta lasă urme.

RECREATIVO - REAL MADRID 2-3

Există la acest meci două cuvinte-cheie: un "înainte" şi un "după". Înainte de joc, Real Madrid pierduse toate deplasările din Andaluzia ale sezonului. După joc are 5 puncte avans în frunte şi titlul e iar aproape.

Înainte de minutul 27, campioana fusese inexistentă. Recreativo a dominat, a ratat, ba a şi deschis scorul, iar din fază fixă, marea problemă a apărării madrilene. După respectivul minut, Real a început să respire. Masca de oxigen a primit-o însă din partea arbitrilor, care au validat golul egalizator marcat din ofsaid de Raul.
Înainte de minutul 72, Real părea să fi uitat de fotbal. Jocul nu avea deloc imaginaţie, sclipire, fantezie. După minutul 72 au apărut, căci a apărut Robinho. Au venit apoi şi golurile, două la număr, corecte, marcate de acest brazilian care pare să fi ajuns la maturitate. Ultimul, operă de artă, un-doi cu Gago şi lob estetic peste portar.

La punctele bune ale unui meci încins, cu 3 eliminări, două la gazde, una la oaspeţi, a contribuit şi golul de 2-3, marcat de Martins în ultimele secunde. Tîrziu însă, căci intrarea lui Robinho rezolvase partida, poate şi sezonul. Şi asta pentru că înainte de intrarea brazilianului, Real fusese o echipă vulgară, mediocră. După, a redevenit o echipă campioană.

Probleme cu Raul şi Robben
La faza golului de 1-1, Raul s-a ciocnit violent de portarul Sorrentino, a cărui ieşire hazardată ne-a reamintit de Prunea, cu Suedia, în 1994, sau Stelea, cu Franţa, la Euro '96. Raul s-a ales cu buza spartă şi a trebuit îngrijit minute bune. În repriza a doua, Robben a recepţionat o intrare marca Taylor asupra lui Eduardo din partea lui Quique Alvarez. A avut mai mult noroc decît croato-brazilianul lui Arsenal. A ieşit accidentat, a plecat de la stadion în cîrje, dar se pare că accidentarea nu-i gravă. Alvarez a fost eliminat, logic.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  04 Martie 2008, 02:37

vezi sa nu te trezesti tu cu el in gura AlexChelsea...ca tot vad ca esti fan

 •  03 Martie 2008, 23:58

AdiFCB , să-i iei gonococu-n gură lu Sergio Leonel Aguero !

 •  03 Martie 2008, 03:41

Robinho e un mare campion. o sa ajunga unu dintre cei mai mari fotbalisti din istorie

Vezi toate comentariile (4)
Comentează