INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JAPONIA

VIDEO „Geniul” și-a luat la revedere! » Mijlocaşul Shinji Ono, legendă a fotbalului japonez, s-a retras din activitate la 44 de ani

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 13:28 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 13:54

Mijlocaşul ofensiv japonez Shinji Ono s-a retras astăzi din fotbal, la vârsta de 44 de ani, punând capăt unei cariere bogate, acesta fiind primul jucător din ţara sa care a câştigat un trofeu european. Ono s-a retras la meciul pierdut de echipa sa Hokkaido Consadole Sapporo, scor 0-2, cu Urawa, în ultima etapă a campionatului japonez.

Ono, o legendă în Japonia, a făcut parte din echipa Feyenoord care a învins Borussia Dortmund în finala Cupei UEFA din 2002, punctul culminant al unei perioade de succes de patru ani la clubul olandez.

Mijlocaşul ofensiv a fost unul dintre pionierii unui val de japonezi care au făcut pasul spre Europa la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000, alături de jucători precum Hidetoshi Nakata şi Kazuyoshi Miura. Poreclit "Geniul", Ono are 56 de selecţii pentru Samuraii Albaştri, cu care a debutat la vârsta de 18 ani, şi a participat la trei Cupe Mondiale.

El a participat la Cupa Mondială din 2002 pe teren propriu, jucând în toate meciurile, inclusiv în cel pierdut în optimile de finală în faţa Turciei.

Ono a fost desemnat jucătorul asiatic al anului în 2000 şi a mai jucat pentru cluburi din Germania (Hamburg SV) şi Australia, câştigând campionatul local cu Western Sydney Wanderers în 2013.

De asemenea, a câştigat J-League şi Liga Campionilor Asiei cu Urawa Red Diamonds, precum şi Cupa Naţiunilor Asiatice din 2000 cu Japonia.

Citește și:

Andres Iniesta și Juan Mata sunt campioni în Japonia! Vissel Kobe a câștigat primul titlul din istorie
JAPONIA
Andres Iniesta și Juan Mata sunt campioni în Japonia! Vissel Kobe a câștigat primul titlul din istorie
Programul complet de la Euro 2024 » Când, unde și la ce oră se joacă TOATE meciurile
PROGRAM EURO 2024
Programul complet de la Euro 2024 » Când, unde și la ce oră se joacă TOATE meciurile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează