INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RECORDURI

Buffon e imens! Legendarul portar a mai stabilit un record

Buffon a stabilit un nou record
Buffon a stabilit un nou record

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 februarie 2022 22:48 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 23:41

Gianluigi Buffon (44 de ani) a stabilit un nou record, după ce a închis poarta pentru Parma în deplasarea cu Benevento, scor 0-0, meci care a contat pentru etapa cu numărul 21 din Serie B

Legendarul portar italian, deși ajuns la 44 de ani, continuă să apere la un nivel foarte bun și să stabilească noi recorduri.

Gianluigi Buffon, un nou record impresionant

După remiza albă cu cei de la Benevento, Buffon a ajuns la amețitoarea bornă de 500 de meciuri fără gol primit, performanță pe care nu a mai reușit-o niciun alt portar în istoria fotbalului.

La Juventus, acolo unde a petrecut 19 sezoane, italianul a menținut poarta intactă în 322 de meciuri. La PSG, acolo unde a petrecut puțin timp, Buffon nu a încasat gol în 9 rânduri, în timp ce pentru Parma, echipa care l-a format, legendarul portar a bifat 92 de meciuri fără gol primit.

Buffon, optimist că va juca până la 50 de ani

Discutând pe larg pentru Gazzetta dello Sport, Buffon a explicat că plăcerea de a juca fotbal există în continuare, motiv pentru care nu ar fi o surpriză dacă ar apăra până la 50 de ani. Italianul a spus că își dorește să bifeze inclusiv o nouă participare la o Cupă Mondială, deși este conștient că îi va fi foarte greu

„Qatar nu este un vis, am vorbit mereu despre Cupa Mondială. Vreau să continui, pentru că fac în continuare lucruri pe care nu le fac alții.

Dinamica lucrurilor mă face să cred că o prezență în Qatar este greu de realizat. În plus, gândurile și alegerile unui om inteligent pentru Mancini trebuie respectate.

Să vedem cum vom încheia acest sezon. Simt o responsabilitate de a reprezenta Parma și fanii echipei, care îmi oferă iubire necondiționată.

Mi-am stabilit un obiectiv: dacă Italia nu se va califica la Cupa Mondială din Qatar, vreau să țintesc următoarea Cupă Mondială. Nu ar fi o surpriză pentru mine să fiu într-o formă excelentă la 48 de ani. Cred că pot juca până la 50 de ani”, a spus Gianluigi Buffon, pentru Gazzetta dello Sport.

500 de meciuria jucat Gianluigi Buffon fără să primească gol

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Răsturnare incredibilă în Inter - Milan! Giroud rezolvă meciul în 3 minute
INTER - AC MILAN 1-2
Răsturnare incredibilă în Inter - Milan! Giroud rezolvă meciul în 3 minute
Jose Mourinho contestă decizia din prelungirile meciului AS Roma - Genoa: „S-ar fi întâmplat la fel cu Inter, Juventus sau Milan?”
Serie A
Jose Mourinho contestă decizia din prelungirile meciului AS Roma - Genoa: „S-ar fi întâmplat la fel cu Inter, Juventus sau Milan?”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează