INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Infantino, precum Burleanu! Va fi ales mâine cu aclamații ca președinte FIFA + Trucul făcut pentru încă un mandat

Gianni Infantino/ foto: Imago Images
Gianni Infantino/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 13:54 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 15:12

Gianni Infantino, în vârstă de 52 de ani, devenit în 2016 preșdintele FIFA, va obține fără luptă al treilea mandat, 2023-2027. Va candida și pentru următorul, până în 2031, susținând că primul nu a fost complet.

În urmă cu opt ani, lumea fotbalului știa că Sepp Blatter se va retrage, după aproape două decenii ca președinte FIFA (1998-2015), și Michel Platini, atunci liderul UEFA, era marele favorit să îl înlocuiască pe „dictatorul” elvețian la forul de la Zürich.

Decizia care aruncă în aer finala pentru play-off » Vassaras aduce arbitru de la Riad pentru Sepsi - FCU Craiova
SEPSI - FCU CRAIOVA
Decizia care aruncă în aer finala pentru play-off » Vassaras aduce arbitru de la Riad pentru Sepsi - FCU Craiova

Vecini președinți. Sepp Blatter, 17 ani. Gianni Infantino, 15!

Scandalul „corupției”, al acelui bonus de 1,8 milioane de euro plătit fără acte de Blatter lui Platini, a declanșat ancheta în Țara Cantoanelor și francezul a ieșit din cursa pentru FIFA, chiar dacă, ulterior, el a fost achitat la tribunal!

Gianni Infantino, la acea vreme secretar general UEFA, un avocat cu mulți prieteni influenți în Parchetul elvețian care l-au ajutat permanent în această perioadă, a profitat și a urcat direct la președinția FIFA, în februarie 2016. Și va rămâne foarte probabil acolo până în 2031. În total, 15 ani, nu mult mai puțini față de Blatter. Ambii s-au născut în cantonul Valais, la doar zece kilometri distanță. Blatter la Visp, Infantino la Brig.

Reprezentanții celor 211 federații îl vor aplauda pe Gianni Infantino

După regulamentul FIFA, președintele are voie maximum trei mandate, dar elvețianul în vârstă de 52 de ani a susținut că primul (2016-2019) nu contează, pentru că nu a fost complet.

Reales în 2019 prin aclamații, Infantino își va păstra scaunul și acum. Joi, 16 martie, în cadrul celui de-al 73-lea Congres FIFA de la Kigali, Rwanda, reprezentanții celor 211 federații mondiale, inclusiv Răzvan Burleanu, îl vor aplauda încă o dată în semn de confirmare. Din nou, fără contracandidat, la fel ca Burleanu, în 2022, și cum se va întâmpla și cu Aleksander Čeferin la șefia UEFA, în aprilie, la Lisabona.

Gianni Infantino: „Mă simt arab, gay, muncitor migrant”. Are Mondial XXL și Mondial al Cluburilor XXL

Puternic contestat, mai ales la CM 2022 din Qatar, unde a spus „Mă simt arab, african, gay, cu dizabilități, muncitor migrant", afirmând că a fost discriminat când era copil de origine italiană în Elveția, Infantino a crescut rezervele financiare FIFA și a mărit sumele de bani destinate federațiilor și confederațiilor lumii fotbalului. Și-a asigurat astfel sprijinul electoral.

A vrut să aibă un Mondial XXL și a reușit. În 2026, va organiza primul turneu final cu 48 de echipe și 104 meciuri. A dorit și un Mondial al Cluburilor XXL și, în ciuda opoziției cluburilor, care acuzau supraîncărcarea calendarului, îl va avea. În 2025, competiția va include 32 de formații, 12 din Europa! Încercarea lui Infantino de a lovi Liga Campionilor, marea întrecere UEFA.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

„Aroganța” lui Manchester United imediat după declarațiile lui Guardiola: „Să ne amintim”

Marele Henry a făcut o reverență în fața lui Haaland, apoi l-a întrebat: „Unde crezi că te mai poți îmbunătăți?” » Cum a reacționat norvegianul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
George48Marius
George48Marius  •  15 Martie 2023, 16:13

This person its a big *** ..not a leader!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

puscoci
puscoci  •  15 Martie 2023, 16:01

Joao Havelange este individul care a transformat FIFA intr-o instituție asociata mafiei. L-a instruit pe Blatter (predestinat nume!), iar la zenitul carierei i-a cedat sceptrul, care la randul sau l-a scolit pe actualul președinte FIFA. După aceleasi principii funcționează FRF, inca din vechiul regim. In 1990, satul de domnie și afaceri dubioase, președintele federal, Mircea Angelescu ii cedează domnia protejatului sau, Mircea Sandu, care la randul sau, dupa un sfert de secol se pregătea sa-i inmaneze cheile paradisului favoritului Gica Popescu, insa, surpriza, alta sleahta cu influenta mai mare a intrat pe fir, iar jiltul prezidential a fost ocupat de un Burlan necunoscut. Morala: ‘Tutto il mondo e’ paese”, adică intregul pământ este un sat. De la Nyon la București, Blatter sau Mircea Sandu, Infantino sau Burlanul sunt la fel de imorali.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează