INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT CRUYFF

Gică Hagi a lăcrimat la vestea morții lui Cruyff: ”Ne despărțim de creatorul de fotbal-artă”

Hagi, alături de Johan în 1994. Cei doi, umăr la umăr
Hagi, alături de Johan în 1994. Cei doi, umăr la umăr

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2016 00:00

Gică Hagi a lăcrimat ieri: ”Pentru Johan am venit la Barca. El m-a chemat, iar eu mi-am urmat idolul”.

"Regele" nu aflase încă. I-a spus Ovidiu Ioanițoaia, apoi am vorbit eu cu Gică Hagi. Vorbea încet, aproape șoptit. Îi simțeam lacrimile pe obraji. Durerea era uriașă. "Sunt devastat, nu pot să cred, nici nu știu ce să zic".

- Ce însemna Johan pentru tine, Gică?
- Era idolul meu, îl iubeam, îl divinizam. Eu m-am născut în fotbal odată cu Johan Cruyff. Fotbalul e trist azi, plânge după Johan, după cel mai mare. Rămânem fără o valoare colosală.

"Mi-a spus la telefon că are nevoie de mine"

- Cine a fost Cruyff?
- Creatorul de fotbal-artă, de el ne despărțim azi. Creatorul de jucători și de echipe. Ajax, Olanda, Barcelona, toate sunt opera lui. Când vom vorbi de fotbalul total, întotdeauna ne vom gândi la Johan. Pentru Cruyff m-am dus la Barcelona. El m-a chemat, iar eu mi-am urmat idolul.

- Când te-a sunat?
- În timpul Mondialului american, în 1994. M-a căutat și mi-a spus la telefon că are mare nevoie de mine la Barca. Era o veste extraordinară, am fost tare mândru de gestul lui.

"Câștigăm jucând frumos"

- Ce vă spunea în vestiar?
- Să jucăm simplu. Simplitatea e cel mai complicat lucru. Și ne zicea mereu că e esențial să ne impunem în iarbă jucând frumos. Ăsta a fost cuvântul lui: frumos!

- Când l-ai întâlnit ultima oară?
- Acum vreo trei-patru ani. Am fost la Barcelona, el era la Academie, pe teren, cu juniorii. Acolo l-am văzut ultima oară.

Mai târziu, Gică avea să posteze pe pagina de Facebook: "Fotbalul se desparte de un zeu! Legendele nu mor, trăiesc pe vecie. Rămas bun, Johan Cruyff!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
andrei.33
andrei.33  •  25 Martie 2016, 13:35

Hagi il cunoaste bine, a stat mult alaturi de el pe banca de rezerve la Barcelona.

spinoza
spinoza  •  25 Martie 2016, 12:09
Postat de reddogsv pe 25 Martie 2016, 11:10

Sa ne mai lase regele cu chestiile lacrimogene. Sunt cusute cu ata alba. A fost un fotbalist colosal, e drept, dar era bolnav dupa o viata in care a sudat tigarile si pe deasupra mai avea si 68 de ani. Sa ma ierte D-zeu dar mor tot mai multi tineri intre 35-40 de ani din cauza stresului. Sa fie mai atent la finul lui din Pipera ca sa nu il cheme aia innapoi la beci pt ca altfel s-au dus naibii omeniile!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

185117365204892
Vasile Tichiris  •  25 Martie 2016, 11:29

nimeni nu are voie sa critice sau sa spuna lucruri urite despre cele doua nestemate ale poporului roman care a facut sa se vorbeasca frumos de romania .nadia ,nastase,tiriac.halep sant perle ce apartin tezaurul romaniei-nici legea nu trebuia sa dea verdictul impotriva lui gica popescu-alti a omorat oameni si nau patit nimic -rusine justutiai romane-noi trebuie sa avem grija de avutia tari de perlele ei finca e singura avutie pe care o mai aven de restul sa ales prafu

Vezi toate comentariile (8)
Comentează