INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Guardiola, încă un an. Barcelona i-a oferit un salariu de rege » Pep 10

Articol de - Publicat joi, 10 februarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 09 februarie 2011 23:47

Cu 10 milioane de euro pe sezon, antrenorul de 40 de ani îl egalează pe Mourinho în topul celor mai bine plătiţi tehnicieni

Acum, e oficial. Guardiola va rămîne antrenorul Barcelonei, cea mai frumoasă echipă din lume. "Pep decide cînd semnează, pe ce perioadă, salariul... Tot", spunea Sandro Rosell, preşedintele clubului. Şi a hotărît. Încă un an, pînă în iunie 2012, pentru 10 milioane de euro. Cu 2,5 milioane mai mult decît primeşte pentru acest sezon.

La 40 de ani, Guardiola devine astfel cel mai bine plătit tehnician din lume, la egalitate cu Jose Mourinho. Şi are al doilea salariu pe Camp Nou, după Balonul de Aur Messi, recompensat anual cu 11 milioane.

"E o veste excelentă. Mă bucur sincer pentru Guardiola. El a recuperat valorile Barcelonei", l-a felicitat selecţionerul spaniol Vicente del Bosque, în timp ce Pedro, unul dintre jucătorii lui Pep de la "naţională", şi-a dezvăluit dorinţa: "Sper să ne fie antrenor la club mulţi ani de aici înainte". Şi Guardiola vrea, dar pas cu pas. Nu semnează decît pe un an.

8 trofee a cucerit Guardiola ca antrenor al Barcelonei (din 2008)

Top 5 antrenori

1-2. Pep Guardiola (Barcelona) 10*
Jose Mourinho (Real Madrid) 10
3. Alex Ferguson (Man. United) 7,6
4. Carlo Ancelotti (Chelsea) 7
5. Felix Magath (Schalke) 5,5
* Sumele sînt exprimate în milioane de euro.

Echipa blindată
Dacă Guardiola a preferat să semneze doar pentru un sezon, în schimb, cei mai buni jucători ai Barcelonei şi-au prelungit angajamentele pentru perioade mult mai lungi. Vedetele Messi şi Xavi au contract "blau-grana" pînă în 2016, iar Iniesta pînă în 2015, la fel ca Pedro, Busquets şi Pique (Valdes şi Villa - 2014; Puyol - 2013). Singurii din prima echipă care negociază încă sînt Dani Alves şi Abidal (2012).

Cele 4 momente importante ale lui Pep

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (7)
lilianna16
lilianna16  •  25 Februarie 2011, 17:43

"GUARDIOLA SI-A PRELUNGIT CONTRACTUL CU BARCELONA PANA IN 2012.CREZI CA AR FI POTRIVIT LA steaua DUPA CE II EXPIRA ANGAJAMENTUL?IL VREI LA steaua?" Tare asta :)) Cred ca orice echipa din Romania l-ar vrea ca antrenor...

marioxxl
marioxxl  •  10 Februarie 2011, 20:16

GUARDIOLA SI-A PRELUNGIT CONTRACTUL CU BARCELONA PANA IN 2012.CREZI CA AR FI POTRIVIT LA steaua DUPA CE II EXPIRA ANGAJAMENTUL?IL VREI LA steaua?

razvansfat
razvansfat  •  10 Februarie 2011, 15:06

Ce a fost a fost.Insa valoarea unui antrenor nu e data de nuamrul de echipe antrenate.Ferguson sau Wegner sunt antrenori slabi?Sau Mourinho e bun ca a antrenat multe echipe sau ca are performante?Poate ca nu va pelca niciodata de la echipa,dar asta nu inseamna ca e slab ca antrenor.Daca are performante va fi bun,daca nu va fi slab.Si deocamdata are performante.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează