INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ASIEI

VIDEO Son, erou la Cupa Asiei » Schemă genială la golul din prelungiri care a dus Coreea de Sud în semifinale, după un duel-șoc

Coreea de Sud e în semifinale la Cupa Asiei grație inspirației lui Heung-Min Son, 31 de ani, vedeta lui Tottenham, autorul golului decisiv la meciul cu Australia, scor 2-1 după prelungiri. Foto: Imago +16   FOTO
Coreea de Sud e în semifinale la Cupa Asiei grație inspirației lui Heung-Min Son, 31 de ani, vedeta lui Tottenham, autorul golului decisiv la meciul cu Australia, scor 2-1 după prelungiri. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2024 18:02 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 18:18

Coreea de Sud e în semifinale la Cupa Asiei grație inspirației lui Heung-Min Son, 31 de ani, vedeta lui Tottenham, autorul golului decisiv la meciul cu Australia, scor 2-1 după prelungiri.

Coreea de Sud visează să câștige pentru a treia oară Cupa Asiei, după 64 de ani de la ultimul trofeu cucerit chiar pe teren propriu. Iar Heung-Min Son se ridică la nivelul așteptărilor. Colegul lui Radu Drăgușin este motorul naționalei la turneul din Qatar, unde a marcat 3 goluri cruciale pentru echipa sa, ajunsă în faza semifinalelor.

Drăgușin a jucat 11 minute în Everton - Tottenham. De ziua lui de naștere, românul a fost implicat în 3 faze
PREMIER LEAGUE
Drăgușin a jucat 11 minute în Everton - Tottenham. De ziua lui de naștere, românul a fost implicat în 3 faze

Son a calificat Coreea de Sud în semifinalele Cupei Asiei cu un gol superb

Ultima reușită a venit chiar în meciul-șoc din sferturi, duelul cu Australia. „Cangurii” au condus cu 1-0 prin golul lui Goodwin, dar Hee-Chan Hwang a reușit să împingă partida în prelungiri cu o reușit din penalty în minutul 90+6.

Coreenii au dat lovitura în prelungiri, când au reușit să-și păcălească adversarii la o lovitură liberă din colțul careului. În timp ce Son se pregătea să execute, doi dintre colegii săi s-au pus în genunchi lângă zidul făcut de australieni pentru a-l deruta pe Mathew Ryan. 

Iar strategia inedită a funcționat. Son a trimis mingea cu efect peste capul colegilor săi, aceasta s-a dus lângă bară, unde portarul advers, care a plonjat târziu, n-a mai putut s-o ajungă!

Australia n-a mai reușit să revină și a încheiat meciul în inferioritate numerică, după ce O'Neill a văzut cartonașul roșu.

+12 FOTO

Semifinală cu surpriza Iordania

După victoria cu Australia, Coreea de Sud va întâlni pentru un loc în finală Iordania, aflată pentru prima dată în această fază a competiției. Coreeni au muncit serios pentru a ajunge până aici.

În grupe, după o victorie ușoară cu Bahrain, 3-1, s-au chinuit serios cu viitoarea adversară din semifinale, 2-2 cu Iordania, după un autogol în minutul 90+1, dar și cu Malaezia, 3-3, după ce Son a marcat în minutul 90+4 din penalty, iar rivalii au egalat în minutul 90+15. 

În faza eliminatorie, până la duelul decis în prelungiri cu Australia, Coreea de Sud a trecut la penalty-uri de rivala Arabia Saudită, scor 4-2. A fost 1-1 în timpul regulamentar, cu Gue-Sung Cho egalând în minutul 90+9!

Son încă nu s-a întâlnit cu Drăgușin

Prin calificarea în semifinalele Cupei Asiei, Son și-a amânat revenirea la Tottenham, care n-a putut conta pe el în acest an. 

Căpitanul Coreei de Sud a lipsit deja la 5 dintre meciurile echipei sale și încă nu s-a întâlnit cu Radu Drăgușin, noul său coleg transferat de la Genoa. Fără el, Tottenham a fost eliminată din Cupa Angliei și a strâns doar 5 puncte din ultimele 3 partide din Premier League.

12 goluriși 5 pase decisive a reușit Son în acest sezon de Premier League pentru Tottenham

VIDEO. Reportaj la Londra pe stadionul de vis în care joacă Radu Drăgușin » Propulsați în altă dimensiune!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Viitorul lui Ianis Hagi pare pecetluit: „Îi vom mulțumi și îi vom strânge mâna”
STRANIERI
Viitorul lui Ianis Hagi pare pecetluit: „Îi vom mulțumi și îi vom strânge mâna”
Ancelotti răspunde dur acuzațiilor dinspre Barcelona: „Xavi și Laporta? Nu voi coborî la acest nivel!”
REAL MADRID
Ancelotti răspunde dur acuzațiilor dinspre Barcelona: „Xavi și Laporta? Nu voi coborî la acest nivel!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează