INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFAGATE

I-au furat pistolul ca să nu se sinucidă! Apropiații lui Blatter s-au temut pentru viața lui în plină anchetă de corupție

Articol de - Publicat sambata, 31 octombrie 2015 00:00

Potrivit L'Equipe, oficialul exclus din fotbal 90 de zile și investigat pentru delapidare și gestiune frauduloasă la FIFA deținea o armă ca fost colonel în armata elvețiană

În plin FIFAgate, acuzați din toate părțile și anchetați de autoritățile din Țara Cantoanelor și de Comisia de Etică a forului mondial, Blatter și Platini apar mai mult ca niciodată în presa internațională.
Ieri, L'Equipe a mai făcut o dezvăluire în războiul FIFA-UEFA.

Elvețianul, 79 de ani, lider la Zurich din 1998 și oficial FIFA de 40 de ani, trece printr-o perioadă extrem de dificilă, iar fiica sa Corinne și apropiații lui s-au temut de ce e mai rău. Ca Sepp să nu-și pună capăt zilelor într-un moment de panică în fața asaltului global declanșat împotriva lui. FBI lansase un desant la sediul FIFA și investigația comună a americanilor și elvețienilor, care-l acuză de delapidare și gestiune frauduloasă, îl puseseră sub o presiune enormă.

"Fost colonel în armata elvețiană, Blatter are dreptul să dețină un pistol, pe care-l păstra în biroul său", a scris cotidianul francez.

"Prietenii s-au speriat să nu facă vreo prostie".

Încercînd să evite un gest disperat, cei din jurul președintelui FIFA au ajuns la concluzia că trebuie să îndepărteze orice tentație. Și i-au subtilizat pistolul.

Platini: "Sepp, președintele meu îmi cere să mă gîndesc la viitorul Franței"

În ultimul interviu, publicat ieri de Financial Times, Blatter a mers mai departe în conflictul cu Platini și a relatat ce i-a transmis șeful UEFA în 2010, înaintea alegerii țărilor care urmau să organizeze CM 2018 și CM 2022. "La o săptămînă de vot, Michel m-a sunat și mi-a spus: «Sepp, președintele meu îmi cere să mă gîndesc la viitorul Franței. Și nu se va schimba doar un vot»". Sarkozy îi ceruse să susțină Qatarul, care a cîștigat pe 2 decembrie 2010 cursa cu SUA: 12-10.

L-a dat de gol pe Villar

În timpul dialogului cu Financial Times, Sepp Blatter a mai arătat un vinovat pentru desemnarea Qatarului ca organizatoare a Mondialului din 2022. Și, după Platini, l-a pus cu spatele la zid pe Angel Maria Villar, președintele federației iberice și vicepreședinte UEFA și FIFA. "Cu ajutorul sud-americanilor, Spania a dirijat votul spre Qatar. A fost o întreagă coaliție", a afirmat elvețianul. Villar, deja anchetat pentru CM 2018 și 2022, riscă să fie suspendat cinci ani de Comisia de Etică a forului de la Zurich.

FRF are și un plan B: Infantino

De cînd a anunțat că va candida la președinția FIFA pe 26 februarie 2016, Michel Platini a fost sprijinit și de FRF. Care nu și-a schimbat strategia nici acum, cînd francezul este suspendat 90 de zile. Totuși, dacă el nu va fi lăsat să participe la alegeri, FRF îl va susține pe Gianni Infantino. Despre actualul secretar general UEFA, Sepp Blatter a declarat: "Ar trebui să-i fiu alături, pentru că e din același canton cu mine, dar mulți spun că Infantino ar fi cel mai mare rău pentru fotbalul mondial".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  31 Octombrie 2015, 13:36

Singurul motiv pentru care nu ar trebui lasat sa se sinucida ar fi acela ca mai bine ar suferi in puscarie!!!

10206088110775210
Enver Hoxha  •  31 Octombrie 2015, 10:47

FRF ar trebui să voteze cu cine oferă şpaga cea mai mare. Simplu, sănătos, tradiţional.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close