INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER A CÎŞTIGAT UN NOU TITLU ÎN ITALIA

Ibracadabra

Articol de - Publicat luni, 19 mai 2008 00:00

Golurile suedezului Ibrahimovici, intrat după 50 de zile de absenţă, au dus la succesul de la Parma (2-0) şi al treilea “scudetto” consecutiv.

Inter îşi continuă dictatura în Serie A. Oricîte eforturi a făcut Roma, Roberto Mancini şi-a condus tru­pa spre al treilea “scu­det­to” con­se­cu­tiv, chiar la cente­na­rul clubului. Ceea ce nu a putut în 4 ani pe “Olimpico”, Chivu a reu­şit în primul sezon în “nerazzurro”. Întîiul titlu italian.

Vis efemer
Doar ceva mai mult de o oră a visat ieri Roma să fie campioană, după ce a deschis rapid scorul la Ca­ta­nia. În potopul de la Parma, mi­la­nezii s-au chinuit teribil în faţa unui adversar ce trebuia să cîştige ca să spere la evitarea retrogra­dă­rii. Doar cu Cruz şi cu Balotelli, Inter a înotat în cău­ta­rea golului. În tri­bu­nă, pre­şe­dintele Massimo Mo­ratti, ce vi­neri împli­ni­se 63 de ani , aştepta un dar divin ori o mutare salvatoare.

Magie suedeză
La 0-0 în pauză, Roma sărbă­to­rea. Dar nu se terminase mara­to­nul. Venea ultima repriză. Mancini tre­buia să rişte. Nu degeaba l-a pre­­­gătit toată săptămîna pe Ibra­hi­­movici. Suedezul nu mai jucase de 50 de zile şi nu mai marcase din ac­ţiune de la turul cu Parma In­tra­rea lui a înclinat balanţa. “Ibra­ca­dabra” a scos rapid bagheta ma­gică. I-au fost de ajuns 11 mi­nu­te să înscrie şi din acel moment totul de­venise clar. Nu era loc de mira­co­lul la care spera Parma, ce a forţat cu Lucarelli. Zadarnic. Duelul era ine­gal şi Zlatan l-a mai învins o dată pe Pavarini (80).

Fiesta la Milano
Restul a fost un fel de joc de-a şoarcele cu pisica, în care Inter n-a mai riscat nimic şi nici nu avea cum. Parma murise şi fanii se grăbeau spre Serie B, în timp ce “nerazzurrii” erau gata să sărbătorească în ploa­ie triumful alături de tifosii ce au încălcat ieri embargoul deplasării. La Milano, îi aştepta seara un întreg “Meazza” şi trofeul adus de la Roma pentru adevărata fiesta.

16 “scudetti” a cucerit Inter în istoria de un secol a clubului, al treilea din gestiunea lui Massimo Moratti

2 titluri de campion are Chivu în carieră, cîştigate în Olanda cu Ajax (2002) şi în Italia cu Inter (2008)

250 de mii de euro este prima maximă pentru titlu pe care o va plăti Moratti fiecărui jucător titular al Interului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
 •  20 Mai 2008, 01:40

am fost limitat de caractere. cei enumerati in postul anterior au spus: un campionat castigat dezvaluie adevarata valoare a unei echipe, pe cand un CL castigat, tine mai mult de forma de moment a competitorilor. E normal sa se vorbeasca mai mult de CL, sunt mai multi bani in joc. Intr-adevar, poti spune ca o echipa este cu adevarat regina europei cand castiga in acelasi an,si campionatul si CL. anul asta e posibil s-o faca manchester, si desi nu tin cu ei,merita felicitati ca au ajuns pana acolo

 •  20 Mai 2008, 01:35

cand nu castiga campionate(motivele s-au descoperit in instanta) toti spuneau ca inter nu a mai castigat un scudetto de hat hat, acum cand au castigat 3 consecutive, domle' inter nu face fatza in CL. adevarat, pana acum nu a facut fatza, si pe viitor nu se stie, nu zic ca da sau nu, insa ce trebuie sa intelegeti, un campionat e mai valoros decat un CL castigat. daca doriti sa stiti si explicatia, informati-va ce au declarat Sir Bobby Robson, Jose Mourinho, Sir Alex Ferguson, Marcelo Lippi.

 •  19 Mai 2008, 20:08

felicitari inter,la anu egalam bilanu,foarte bine a scris cineva mai jos hotii striga hotii,rubentus va incepe pregatirile cu o luna mai repede pt preliminarii,iar prin decembrie tinerii nedved si del piero vor fi terminati,oare cu cine ne cbatem la anu?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează