INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Îl suspectează pe Sepp Blatter » Michel Platini crede că şeful FIFA vrea să-l discrediteze înaintea alegerilor din 2015

Platini şi Blatter stau umăr la umăr, dar privesc în altă parte // Foto: Guliver/GettyImages
Platini şi Blatter stau umăr la umăr, dar privesc în altă parte // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 05 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 05 iunie 2014 00:19

Liderul UEFA contraatacă: "Sînt zvonuri fără fundament care nu au ca scop decît murdărirea imaginii mele într-un moment important. Dar nu mă mai surprinde nimic".

Războiul din culise a început. Şi Sepp Blatter joacă dur, susţin apropiaţii lui Platini, potrivit L'Equipe. Elveţianul, 78 de ani, care anunţase iniţial că se va retrage în 2015, s-a întors cu 180 de grade şi îşi va anunţa noua candidatură pe 10 iunie, la Congresul FIFA de la Sao Paulo.

Iar Platini, marele său rival, îl suspectează că e în spatele campaniei presei britanice împotriva lui. Mai ales după ce Daily Telegraph a revelat zilele trecute o întîlnire secretă între fostul mare fotbalist francez şi Mohammed bin Hammam (exclus pe viaţă de FIFA pentru corupţie), în care qatariotul i-ar fi cerut să dea votul ţării sale la CM 2022.

"Era pur şi simplu o discuţie între doi membri ai Comitetului Executiv FIFA. Nu avea legătură cu 2022, ci Bin Hammam voia ca eu să candidez împotriva lui Blatter în 2011", a răspuns boss-ul UEFA: "Sînt zvonuri fără fundament care nu au ca scop decît murdărirea imaginii mele într-un moment important".

Totuşi, L'Equipe îi reaminteşte lui Platini eroarea sa. A acceptat să participe în noiembrie 2010 la o întîlnire cu Sarkozy, atunci preşedintele Franţei, şi premierul Qatarului chiar înaintea alegerii gazdei CM 2022. "Nu sînt atît de prost încît să nu înţeleg de ce am fost invitat. Dar Sarkozy nu mi-a cerut nimic", a mărturisit ulterior Platini.

"Mi se pare uluitor că o conversaţie cu un coleg din Comitetul Executiv FIFA s-a transformat într-un complot de stat" ( Michel Platini, preşedinte UEFA)

"Am fost singurul din Comitetul Executiv FIFA care a spus clar de la început că voi vota cu Qatarul pentru 2022, dovadă a transparenţei mele" (Michel Platini, preşedinte UEFA)

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (4)
dash.berlin
dash.berlin  •  06 Iunie 2014, 09:49
Postat de helioglobalus pe 05 Iunie 2014, 16:27

e din acelasi aluat cu hagi si pele, mari fotbalisti, oameni de rahat!

Singurul om de rahat esti tu :| pe ce te bazezi cand spui acest lucru mitocanule?sau vorbesti si tu ca sa treaca timpul ...

helioglobalus
helioglobalus  •  05 Iunie 2014, 16:27

e din acelasi aluat cu hagi si pele, mari fotbalisti, oameni de rahat!

un_vasluian
un_vasluian  •  05 Iunie 2014, 10:01

Desigur la fel de nevinovat este si faptul ca fiul sau, Laurent, lucreaza ca director pentru QSI - Qatar Sport Investment. Absolut nicio legatura cu preferinta sa pentru acea tara. (January 22, 2011): Qatari Owner of Top French Club Hires Son of UEFA President PlatiniEdit event Qatar Sports Investments (QSI) hires lawyer Laurent Platini, son of UEFA president Michel Platini. QSI, an arm of the Qatari government, owns a majority interest in the leading French club Paris St. Germain (PSG—see May 31, 2011) and is also Barcelona’s shirt sponsor. Michel Platini voted for Qatar to host the 2022 World Cup (see Around 2:30 p.m. December 2, 2010). [GOAL(.COM), 1/28/2011] Platini is also one of

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close