INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Împăratul Lippi Evergrande » Italianul de 68 de ani s-a întors s-o pregătească pe campioana din Guangzhou și devine cel mai bine plătit antrenor din fotbalul mondial

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2016 00:00

A fost câteva zile directorul tehnic al squadrei azzurra. Federația italiană s-a sucit, invocând o incompatibilitate cu fiul său, impresar, și Marcello Lippi a zburat din schemă.

Tot răul spre bine, întrucât antrenorul de 68 de ani a dat lovitura financiară. A semnat cu Guangzhou Evergrande până în 2019, devenind cel mai bine plătit tehnician din lume. Ia 20 de milioane de euro pe stagiune!

Hebei îi oferise 25 de milioane!

În fapt, campionul mondial cu Italia în 2006 a revenit la cea mai bună echipă din China, pe care a pregătit-o între mai 2012 și februarie 2015, cucerind 3 titluri la rând. Evergrande a izbutit să-l convingă să refuze oferta nou-promovatei Hebei Fortune, care și-a trimis emisari chiar la vila lui Lippi din Ibiza cu un contract de 25 de milioane. Italianul îi promisese miliardarului Xu Jiayin, patronul clubului din Guangzhou, că îl anunță imediat dacă va fi curtat de altă grupare chineză.

Don Marcello va fi "principal", și nu director tehnic, funcția avută la plecarea de la clubul lăsat pe mâinile lui Fabio Cannavaro. În primul mandat, câștigase 24 de milioane de euro în 30 de luni.

5 trofeea câștigat Lippi cu Evergrande în primul mandat la Guangzhou, 3 titluri, Cupa Chinei și Liga Campionilor Asiei

 clipboard01

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează