INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

REZUMAT VIDEO „Înainte era Cristiano Ronaldo. Acum e Jude”. Bellingham va primi Golden Boy și trofeul U21 la gala Balonului de Aur 2023

Jude Bellingham, goluri la debut în campionat, Ligă și Clasico +14   FOTO
Jude Bellingham, goluri la debut în campionat, Ligă și Clasico

Articol de - Publicat duminica, 29 octombrie 2023 12:05 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 12:06

La doar 20 de ani, Jude Bellingham a pornit ca o vijelie la Real Madrid. 13 goluri în primele 13 meciuri, 10 în LaLiga, 3 în Champions. „Dubla” senzațională la 2-1 contra Barcelonei a făcut înconjurul lumii: „Înainte, urmăream Clasico de pe canapea, cu familia. A venit și momentul meu de a realiza ceva extraordinar". Primele premii îl așteaptă: Golden Boy Tuttosport și trofeul Kopa la gala Balonului de Aur. Cel mai bun tânăr al anului!

Jude Bellingham, 20 de ani, cel mai în formă jucător al momentului peste tot în lume. „Dubla" din Clasico doar confirmă un start de sezon nemaivăzut. Mijlocașul englez e irezistibil. Nimeni nu pare să poată găsi antidot pentru el.

Jude Bellingham, goluri la debut în campionat, Ligă și Clasico

„Cel mai mare impact în istoria clubului", a remarcat Marca. Tânărul din Stourbridge are 13 goluri în primele 13 meciuri jucate în blanco, simetric, 10 din 10 în LaLiga (golgheter) și 3 din 3 în Champions (cel mai prolific).

A impresionat de la prima încercare:

  • Debut cu gol în campionatul spaniol.
  • Debut cu gol în Ligă.
  • Debut cu goluri în Clasico! (video)

Jude Bellingham, încă o reușită și își egalează recordul

Bellingham are mai multe goluri acum decât Joselu (5), Vinicius (3), Rodrygo (2) și Valverde (2) împreună și e la numai o reușită de recordul său de într-un sezon, 14, la Dortmund în 2022-2023.

Marca anunță că insularul se pregătește deja de premii. A fost ales „Golden Boy" (chiar dacă se va oficializa pe 4 decembrie) în ancheta Tuttosport, cu cel mai valoros jucător U21. Și va primi luni seară trofeul Kopa pentru tânărul anului la gala Balonului de Aur.

Jude Bellingham: „Știam că va fi surprinzător dacă trag din afara careului"

Întrebat după Clasico de primul său gol contra Barcelonei, o „rachetă" de la 25 de metri, „King Jude", cum l-a numit Mail on Sunday, a spus: „De mai multe săptămâni îmi ziceam că trebuie să trag din afara careului, pentru că adversarii nu se așteaptă. Simțeam că va fi surprinzător. Știam că am tehnică, de ce să nu încerc. Și iată că a intrat!".

Nu a uitat că „am urmărit multe înfruntări Real - Barcelona de pe canapea împreună cu familia". A încheiat: „A venit și momentul să trăiesc eu această experiență, a fost șansa mea de a realiza ceva extraordinar".

În ultimele luni am văzut această bucurie a lui Jude Bellingham mai des decât mi-am văzut familia
Fanii Barcelonei: Bellingham înscrie doar contra echipelor mici
*Bellingham tocmai a înscris un supergol contra Barcelonei*
Bellingham după ce a câștigat meciul cu Barcelona
Jude Bellingham în fiecare săptămână
Real Madrid a folosit cartea remontada
+10 FOTO

„Nu se mai poate opri"

Cea mai frumoasă dedicație i-a făcut-o Vinicius: „Înainte, fanii erau obișnuiți cu Cristiano. Acum e Jude". Veteranul Luka Modric e încântat de el: „Nu știu cum să explic ce se întâmplă cu Jude. Parcă e aici de mult timp, nu de trei luni. Un băiat extraordinar, un talent extraordinar. Nici lui nu-i vine să creadă câte goluri a înscris. Și nu se mai poate opri". 

10goluri are Jude Bellingham la Real în primele 10 meciuri din LaLiga; Cristiano, Benzema și el sunt ultimii trei cu această performanță

150de milioane de euro valorează Bellingham, potrivit Transfermarkt.de. Madridul a plătit 103 milioane pentru a-l lua de la Dortmund

„Jude poate să înscrie cu ușurință 20-25 de goluri în acest sezon. Pare un veteran. Înscrie mult și face diferența” 
- Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

„Jude Bellingham, un mare jucător care trece printr-un moment binecuvântat. Toate mingile ajung la el” 
- Xavi, antrenor Barcelona

Insulte rasiste împotriva lui Vinicius: „Maimuță nenorocită"

Alt episod inacceptabil împotriva lui Vinicius. Brazilianul a fost victima rasismului și pe „Montjuic" din Barcelona: „Maimuță nenorocită", i s-a strigat din tribunele arenei catalane. Potrivit presei spaniole, la un moment dat s-a aruncat spre el un obiect ce semăna cu o banană. Dar unii susțin că ar fi putut fi doar o bucată din mozaicul creat la începutul partidei. 

Citește și: 

Carlo Ancelotti, încântat de Jude Bellingham după „dubla” reușită în El Clasico: „Arată ca un veteran, și noi suntem surprinși de prestațiile lui”

Ne-a chinuit și pe noi » Ce s-a întâmplat în ziua când Jude Bellingham a întâlnit naționala României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează