INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Încă o poveste cu final trist la Utrecht » Învins de alcool

Canadianul Jacob Lensky (aici în meciul cu Steaua din Ghencea) a bifat două selecţii în
Canadianul Jacob Lensky (aici în meciul cu Steaua din Ghencea) a bifat două selecţii în "naţionala" de tineret a Cehiei, ultima contra Olandei (1-0) în amicalul din 9 februarie 2011. FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 24 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2012 15:36

După drama lui Neşu, fostul său coleg Lensky a renunţat la fotbal, la numai 23 de ani. Mijlocaşul canadian s-a întors acasă să-şi trateze problemele grave cu băutura


Utrecht a devenit club blestemat. Prăbuşirea din Europa League în zona retrogradării rămîne doar faţa vizibilă a aisbergului. Drama lui Neşu nu-i singura poveste tristă. Al doilea jucător, şi coincidenţă tot de bandă stînga!, a fost forţat să se retragă la finele anului trecut. Dacă Mihăiţă a căzut victimă unui cumplit ghinion, ajungînd imobilizat în scaunul cu rotile, fostul lui coleg Jacob Lensky a pierdut meciul cu alcoolul!

Mijlocaşul canadian de 23 ani nu va mai merge în 2012 în deplasări cu Utrecht, ci va juca doar pe teren propriu. Însă peste ocean, la domiciliul din Vancouver. Şi nu pe teren, ci într-o clinică specială de dezalcoolizare. Clubul batav i-a reziliat pe 27 decembrie contractul, scadent în vară.

A fost în Ghencea
Lensky era un tînăr talent promiţător cînd a venit în Olanda, în 2007, după trei ani la Academia lui Glasgow Rangers. A debutat la 19 ani pentru Feyenoord, însă filmul s-a rupt brusc după primul meci. "Depresie de stres", au explicat medicii grupării din Rotterdam. Apoi şi-a anunţat decizia-şoc de a-şi încheia cariera. Zece luni a rămas pe tuşă, după care Utrecht i-a acordat o a doua şansă. Lensky a apucat-o cu ambele mîini şi-n primele două campionate a prins 56 de partide, impunîndu-se ca titular. Avînd şi cetăţenie cehă, a debutat în "naţionala" de tineret a acestei ţări (după ce trecuse pe la juniorii Canadei), în meciul cu San Marino, (5-0) pe 18 august 2010. A jucat apoi şi în Europa League, înfruntînd, alături de Neşu, Steaua la Bucureşti în grupe (1-3).

Migrene la pregătiri
Doi ani a ţinut însă minunea şi canadianul a luat-o iarăşi razna. Jacob a început să sară peste antrenamente şi s-a plîns de migrene groaznice. Utrecht a intrat la bănuieli şi l-a urmărit mai atent. Lensky a trebuit să admită că are probleme cu alcoolul şi a acceptat să fie internat. Au urmat 9 săptămîni de chin în clinică. Canadianul s-a întors. Părea vindecat. A jucat mai întîi la tineret, iar în august 2011 a revenit la prima echipă.

Doar trei meciuri
Ce iluzie! A rezistat trei jocuri integrale în campionat, ultimul cu Vitesse, pe 20 august. Jacob a pierdut încrederea antrenorului Erwin Koeman şi de acolo saltul în gol. La jumătatea lunii decembrie, a fost prins iar beat. A cîta oară! Lensky l-a anunţat pe Foeke Booy că doreşte să plece în Canada. Directorul tehnic batav nu a mai avut de ales, cedînd şi rugăminţilor părinţilor de a-l trata pe mijlocaşul ajuns într-o situaţie disperată. De la 1 ianuarie, Jacob a reînceput cel mai nemilos şi lung duel. Cu dependenţa de alcool. La 23 de ani, fotbalul mai poate să aştepte.

S-a rătăcit în Elveţia
Din cauza băuturii, Jacob a trăit două experienţe ce l-au pus pe el, dar şi clubul în situaţii jenante. O dată s-a rătăcit prin Elveţia, trezindu-se fără paşaport, în timp ce restul colegilor se aflau în cantonament în Olanda! Mai rău a păţit-o cînd şi-a rupt singur mîna de nervi, după ce a dat cu pumnul într-un perete, înfuriat că suporterii îl contestaseră la finele unui meci slab.

4 goluri în 74 de meciuri a marcat Lensky pentru Utrecht în toate competiţiile, în două sezoane şi jumătate

45 de minute a bifat mijlocaşul canadian în două stagiuni la Feyenoord, intrînd după pauză cu Twente, pe 11 februarie 2007

3 selecţii are Lensky în "naţionala" de tineret a Canadei, plus două prezenţe la reprezentativa nord-americană U19

"Am încercat toate soluţiile, dar Jacob are probleme grave, în faţa cărora fotbalul trece în plan secund. Sperăm din tot sufletul să-şi revină, chiar dacă nu va mai juca niciodată"
Foeke Booy, director tehnic Utrecht

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
gryggryg
gryggryg  •  24 Ianuarie 2012, 20:33

''Mijlocaşul canadian de 23 ani nu va mai merge în 2012 în deplasări cu Utrecht, ci va juca doar pe teren propriu.''....vai ce-ati mai luat pe dupa copac...impresionant...vai de mama voastra de ziaristi de gazeta liceului...

tripp
tripp  •  24 Ianuarie 2012, 18:30

il vrei la steaua? hehehe....

ady_my_star
ady_my_star  •  24 Ianuarie 2012, 17:20

viata ii grea,ce sa faci.pacat de el ca'i inca tanar.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează