INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Încă un scandal de corupţie zguduie Il Calcio » Sedative şi blaturi!

Patima pariurilor şi a banilor face din nou victime în fotbalul italian Foto: Gulliver Getty Images
Patima pariurilor şi a banilor face din nou victime în fotbalul italian Foto: Gulliver Getty Images

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2011 21:52

19 meciuri au fost trucate pentru cîştiguri la pariuri, unele cu ajutorul pastilelor strecurate în băuturile jucătorilor. Poliţia a arestat 16 persoane, printre care şi fostul internaţional Giuseppe Signori


Fotbalul italian e din nou în mijlocul unui scandal de corupţie. Acum nu mai e vorba despre arbitri "mînjiţi" de conducători de cluburi pentru a-i ajuta să ia titluri, aşa cum s-a întîmplat în celebrul caz Calciopoli (2006). Mai nou, în discuţie sînt 19 partide ale sezonului recent încheiat din Serie A, B şi Lega Pro, manipulate în vederea unor cîştiguri la pariuri. Între acestea, trei meciuri ale Atalantei şi unul al Sienei, nou-promovate în elită.

Arestări în serie
Potrivit Procuraturii din Cremona, în total sînt implicate 30 de persoane: actuali sau foşti jucători, cel mai cunoscut fiind fostul internaţional italian şi căpitan al lui Lazio, Giuseppe (Beppe) Signori, dar şi conducători de cluburi. Ieri dimineaţă, în urma unei descinderi în forţă, poliţia italiană a operat 16 arestări în 13 oraşe din ţară. Şapte dintre acuzaţi au ajuns direct după gratii, restul, printre care şi Signori, au primit arest la domiciliu.

Anxiolitice în băuturi
"Este vorba despre o adevărată organizaţie criminală", susţin procurorii, ce pretind că probele pe care le posedă "sînt indubitabile". Totul a pornit de la partida Cremonese - Paganese, din 14 noiembrie 2010. Cinci jucători de-ai gazdelor şi masorul s-au simţit rău în timpul meciului, ba unul dintre ei a fost implicat apoi într-un accident de maşină. Clubul a cerut autorităţilor o anchetă, iar concluzia acesteia i-a lăsat mască pe oficiali. Cauza stării de rău era un anxiolitic, turnat în pahare chiar de un coechipier, portarul Paolini, în tentativa de a influenţa rezultatul final.

Signori era bossul
Potrivit anchetatorilor, fostul lazial Beppe Signori, parior înrăit, e şeful reţelei. Numele său era rostit rar, cu mare precauţie. De regulă i se spunea "Beppe nazionale" sau "Cel care a marcat 200 de goluri în Serie A". Contactat telefonic de agenţia Ansa, Signori i-a implorat pe jurnalişti: "Aveţi milă. Nu pot spune nimic. Avocatul va vorbi mai tîrziu în numele meu". Cu 45 de selecţii şi 19 goluri în "squadra azzurra", Signori (43 de ani) urma în ultimul timp cursurile şcolii de antrenori de la Coverciano.

Inter - Lecce, vizat
Blătuitorii au vizat şi partide din Serie A. Una a fost Inter - Lecce, disputată pe 30 martie. Signori împreună cu un grup au pariat 150.000 de euro că se termină 3-0, dar tentativa de a-l manipula, prin mituirea unor jucători de la oaspeţi, n-a dat rezultat. Partida s-a încheiat 1-0. Alt meci suspect e Brecia - Bologna (3-1), din 2 aprilie.

Atalanta în pericol
Proaspăt promovata Atalanta riscă să-şi piardă locul în Serie A, chiar dacă l-a denunţat pe căpitanul Cristiano Doni. Atacantul italian ar fi colaborat cu organizaţia mafiotă pentru ca meciul cu Piacenza, din 19 martie, să se termine la o diferenţă de măcar trei goluri în favoarea alor săi. S-a încheiat 3-0.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
sylar_1923
sylar_1923  •  02 Iunie 2011, 09:57
Postat de dioszegi1955 pe 02 Iunie 2011, 08:16

problema e cá ei vorbesc de 19 meciuri dar toate sint trucate si nu numai in tara mafiei asa e in toata lumea in curind va exploda fifa si uefa ca blaturille sunt dirijate de ei prin federatile nationale am dovezi

arata-le

ligax
ligax  •  02 Iunie 2011, 09:54

Din ce in ce mai bine, macar astia "curata" locul...

gen_mitza
gen_mitza  •  02 Iunie 2011, 08:36

@dioszegi1955 ce ai tu ma ? ce dovezi ai ? :)) Stiu ca sunt blaturi , da` nu inteleg ce dovezi ai :))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează