INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Începe demourinizarea! » Ancelotti a stabilit un decalog anti-Mourinho pentru reconstruirea Realului

Ancelotti, stînga, i-a promis președintelui Perez:
Ancelotti, stînga, i-a promis președintelui Perez: "Fanii vor fi fericiţi cu mine. Vom cîştiga jucînd cel mai frumos fotbal"

Articol de - Publicat sambata, 29 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 28 iunie 2013 19:46

Noul antrenor al galacticilor are misiunea de a face uitate practicile care au dus la dezbinarea vestiarului şi a clubului.

"Pacificatorul". Aşa i-au spus la Madrid lui Carlo Ancelotti. Iar mesajul, în contextul existent, e clar ca lumina zilei. Tehnicianului italian nu i se cere doar să readucă pe Real în fruntea Europei, ci să-l şi "demourinizeze".

Mai precis, să facă uitate practicile predecesorului său, Jose Mourinho, care în 3 ani de zile şi-a pus presa în cap şi a dezbinat vestiarul şi clubul. Ancelotti a acceptat dubla misiune şi, potrivit Gazzettei dello Sport, ar fi stabilit zece reguli pentru normalizarea universului blanco.

Iată-le:

1. Raporturi clare cu clubul. Dacă Jose ţinea să coordoneze totul, motto-ul lui Carletto e altul: "Eu mă ocup doar de ceea ce se întîmplă pe gazon"

2. Dialog cu jucătorii. Ancelotti vrea să aibă raporturi cît mai bune cu elevii săi: "Toate deciziile le discutăm şi le luăm împreună"

3. Respect pentru presă. Italianul se va întîlni personal cu jurnaliştii, nu-şi va trimite secundul, ca Mourinho: "Nu sînt inamicii mei şi le respect munca"

4. Echipă echilibrată, ofensivă. "E important să cîştigăm, dar vreau s-o facem jucînd bine, dominîndu-ne adversarul"

5. Toţi sînt importanţi, nici unul indispensabil! Favoritismul nu mai are ce căuta la Real

6. Niciodată un caz "Casillas". La Real nimeni nu trebuie să se mai teamă că ar putea avea soarta căpitanului, ţinut pe bancă 5 luni sezonul trecut

7. Zidane în staff, o garanţie. Mourinho rupsese orice legătură cu conducerea, Ancelotti vrea "deschidere". Zizou, un apropiat al preşedintelui, va fi cureaua de transmisie

8. Mai mult balon, mai puţină forţă. "Importantă e rapiditatea în joc. Şi ca să fii rapid, nu-ţi trebuie tone de muşchi"

9. Bucurie în vestiar. Crisparea de pe feţele jucătorilor, vizibilă din avion sezonul trecut, trebuie să dispară. Muzica în vestiar ar putea fi un antidot

10. În grup la restaurant. În era "Mou", după antrenament fiecare îşi vedea de drumul său. Nu şi de acum încolo. Din cînd în cînd, Ancelotti le va da întîlnire jucătorilor la restaurant. Şi nu se va vorbi despre fotbal!

7 milioane de euro net anual va cîştiga Ancelotti la Real conform contractului scadent în 2016

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
bazileon
bazileon  •  01 Iulie 2013, 19:01

7 milioane de euro net anual va cîştiga Ancelotti la Real conform contractului scadent în 2016. Asta bate toate precedentele comandamente! Ancelotti nu e rau, dar parca n-are noroc!

chemical_existence
chemical_existence  •  29 Iunie 2013, 15:55

8. Mai mult balon, mai puţină forţă. "Importantă e rapiditatea în joc. Şi ca să fii rapid, nu-ţi trebuie tone de muşchi" Hahaha, zi-i asta lui Ronaldo, care inseamna forta 90 %. Cum sa-i ceri sa nu-si mai arate briliantii cvadricepsi cand mai prinde un gol din cand in cand de la distanta?

robyg
robyg  •  29 Iunie 2013, 13:46

Salut punctul 4 ! La capitolul calitatii fotbalului practicat, muirinho a fost, si probabil va fi mereu corigent - din cauza asta imi pare rau de Chelsea :( Rafa tocmai l-a reabilitat pe Torres, si a reusit sa creeze acolo un stil de joc ofensiv; cu mutarea asta se vor duce in directia antifotbal :( Sa ai in lot jucatori ofensivi de N sute de milioane, inclusiv pe CR7; si sa joci cu 3 inchizatori ca Piturca la CE in 2008 - Khedira, Xabi Alonso+Pepe - dovedeste o incapacitate absoluta de a concepe un joc ofensiv organizat; iar blazonul lui Real Madrid MERITA MAI MULT !!! complexatul de muirihno mizeaza pe succese CU ORICE PRET, oricat de murdar si nesportiv; iar asta va fi mereu o problema

Vezi toate comentariile (14)
Comentează