INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

VIDEO Spalletti l-a lăsat acasă, după incidentul rasist din Inter - Napoli, în etapa dedicată combaterii rasismului! Ce suspendare riscă!

Arbitrul La Penna mediaz[ conflictul dintre Juan Jesus și Acerbi / Foto: Imago
Arbitrul La Penna mediaz[ conflictul dintre Juan Jesus și Acerbi / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 17:20 / Actualizat luni, 18 martie 2024 21:20

Juan Jesus (32 de ani) s-a plâns arbitrului că Francesco Acerbi (36 de ani) l-a numit „negru”! Deși Federico La Penna l-a iertat de posibilul cartonaș roșu, iar fundașul lui Inter și-a cerut scuze pe teren, Comisia de Disciplină a ligii italiene ar avea suficiente motive să-l suspende pentru mai multe etape.

UPDATE 17:20 Gazzetta dello Sport a dezvăluit care ar putea fi consecințele actului nesăbuit al lui Francesco Acerbi. Dacă procurorii federali constată că este vorba despre o insultă rasistă și îl încadrează la articolul 28 din Codul Disciplinar (comportament discriminatoriu), atunci stoperul lui Inter riscă o suspendare mare, de minimum zece etape!

UPDATE 14:53 Francesco Acerbi s-a prezentat astăzi la reunirea lotului Italiei, dar selecționerul Luciano Spalletti a decis să-l lase acasă. În locul său, va merge în turneul din Statele Unite, pentru amicalele cu Venezuela și Ecuador, romanul Gianluca Mancini. Excluderea a fost cauzată de episodul rasist de duminică cu Juan Jesus, federația italiană explicând că „pentru a asigura liniștea necesară echipei naționale și jucătorului însuși, fundașul de 35 de ani se va întoarce imediat la clubul său”.

Scene șocante în Turcia! Fanii au intrat pe teren și au sărit să-i bată pe jucători » De la ce a plecat totul
TURCIA
Scene șocante în Turcia! Fanii au intrat pe teren și au sărit să-i bată pe jucători » De la ce a plecat totul

Napoli a postat un videoclip pe rețelele de socializare, în care apar chipurile jucătorilor săi. Pe fundal, vocile lor transmit același mesaj în diferite limbi: „Prea multe au văzut ochii noștri. Prea multe au ascultat urechile noastre. Gurile noastre au spus prea puțin, timpul indiferenței a trecut. Haideți să ne facem auziți, fără teamă, fără rușine! Să strigăm tare. Nu rasismului!".

Inter și-a întrerupt seria câștigătoare din Serie A la 10 etape, după remiza contra lui Napoli (1-1), de pe „Giuseppe Meazza”. Juan Jesus a fost cel care a refuzat victoria liderului (81) și a anulat reușita semnată de Darmian (43).

Derby-ul a avut și un moment mai tensionat și regretabil, petrecut în minutul 59. Un episod care ar putea avea consecințe grave pentru Francesco Acerbi. Apărătorul campioanei Italiei a reclamat arbitrului Federico La Penna că a fost insultat rasist de stoperul nerazzurrilor, fază care i-a scăpat, în direct, „centralului”.

Arbitrul La Penna a avut rol de pacificator

„Mi-a spus negru. Așa nu se poate!" ar fi fost cuvintele citite de pe buzele internaționalului brazilian, care apoi a făcut semn către mesajul de pe mâneca dreaptă a tricoului, „Keep Racism Out", subliniind că evenimentul nedorit s-a întâmplat chiar când liga italiană s-a implicat în lupta împotriva rasismului.

Spalletti l-a lăsat acasă, după incidentul rasist din Inter - Napoli, în etapa dedicată combaterii rasismului! Ce suspendare riscă!
Acerbi e chemat la ordine de arbitrul La Penna pentru incidentul avut cu Juan Jesus / Foto: captură Sky

„La Penna l-a chemat imediat la ordine pe Acerbi, iar după un schimb de replici între cei trei, tensiunea s-a redus și părțile s-au împăcat", scrie Gazzetta dello Sport. Arbitrul a reluat destul de rapid jocul cu un corner bătut de Politano.

Conflict viralizat pe rețelele de socializare

Juan Jesus a recunoscut că Francesco Acerbi i-a cerut scuze chiar pe teren: „A sărit calul, însă tot ceea ce a fost între noi va rămâne doar în teren. Francesco este un tip OK, și-a recunoscut vina și mi-a spus că și-a dat repede seama că a exagerat", a mărturisit sud-americanul.

Doar că incidentul a ieșit din dreptunghiul verde și a produs o polemică devenită virală pe rețelele de socializare, împreună cu filmulețul în care brazilianul discută cu Federico La Penna.

A postat un picior negru lângă altul alb!

Acesta din urmă n-a luat niciun fel de măsură disciplinară și nu se știe dacă a trecut episodul în raportul de joc. Există posibilitatea ca procuratura federală să se sesizeze din oficiu și să deschidă o anchetă.

Singurul ce a reacționat online a fost Juan Jesus, cu o postare elocventă: „Mi-am apărat echipa și drepturile mele în modul pe care l-am considerat a fi cel mai corect. Sunt fericit pentru golul înscris și pentru reacția echipei".

Totul completat cu două emoticoane înfățișând un picior negru lângă unul alb. Chiar dacă Acerbi nu a admis în fața "centralului" că l-ar fi insultat pe Juan Jesus, internaționalul italian riscă o pedeapsă mare. Până atunci însă, Acerbi va pleca cu squadra azzurra în turneul din Statele Unite.

Nu am spus niciodată cuvinte rasiste, sunt foarte liniștit. Sunt profesionist de 20 de ani și știu ce spun, nu mi-au ieșit astfel de cuvinte din gură. el a fost cel care a înțeles greșit. Îmi pare rău că am plecat de la echipa națională, la rasism spun vaff..." Francesco Acerbi, fundaș Inter

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Momente dramatice în Estudiantes - Boca Juniors » Meciul a fost întrerupt când Javier Altamirano s-a prăbușit pe gazon
Argentina
Momente dramatice în Estudiantes - Boca Juniors » Meciul a fost întrerupt când Javier Altamirano s-a prăbușit pe gazon
Horațiu Moldovan, martor la umilința suferită de Atletico în derby-ul cu Barcelona
ATLETICO - BARCELONA
Horațiu Moldovan, martor la umilința suferită de Atletico în derby-ul cu Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
kubaclovnpeyoutube
kubaclovnpeyoutube  •  18 Martie 2024, 16:52
Postat de demostene1 pe 18 Martie 2024, 15:45

Care rasism mă? Vouă nu va e rușine? Dar o să vedeți ca pendulul ideologic o sa se întoarcă. In loc sa fim normali o dați pe extremism, și extremism o sa primiți.

Ce distractie o sa fie atunci :)

demostene1
demostene1  •  18 Martie 2024, 15:45

Care rasism mă? Vouă nu va e rușine? Dar o să vedeți ca pendulul ideologic o sa se întoarcă. In loc sa fim normali o dați pe extremism, și extremism o sa primiți.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează