INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROBLEME MEDICALE

Informații terifiante din Anglia! Golgeterul all-time Premier League ar putea avea mari probleme cerebrale din cauza golurilor cu capul: "Rezultatele analizelor sunt înfricoșătoare"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2017 08:55

Alan Shearer e speriat de studiile făcute în Marea Britanie, care arată că fotbaliștii sunt mult mai expuși unei maladii neurologice decât restul oamenilor: "Pentru fiecare gol înscris cu capul am dat mii de lovituri la antrenament. Sunt în pericol".

E o legendă, Alan Shearer! A marcat 260 de goluri în Premier League, s-a retras de 11 ani, dar nimeni nu i-a egalat recordul all-time. Wayne Rooney a punctat de 202 ori, dar, foarte departe de forma vremurilor bune, are șanse mici să se apropie de el. 

Numai că bombardierul lui Blackburn și Newcastle, ajuns azi la 47 de ani, e foarte speriat de ce i s-ar putea întâmpla. "Când devii jucător profesionist, te aștepți ca, mai târziu, să ai probleme la genunchi, glezne sau spate, dar nu m-am gândit că fotbalul ar putea declanșa o maladie cerebrală", a declarat Shearer în Daily Mirror. 

"Sunt în pericol"

A aflat și el de studiile făcute de University College London Hospital și de Spitalul național de neurologie și neuro-chirurgie, care au evidențiat în februarie că fotbaliștii sunt mult mai expuși la maladii ce afectează creierul (putând provoca demența) decât restul oamenilor. Și de cercetările din Scoția: loviturile cu capul măresc riscul leziunilor cerebrale, afectând mai ales memoria.

"Mi-am făcut un set de analize, iar rezultatele sunt înfricoșătoare. Memoria mea e foarte slabă, îngrozitoare", afirmă Shearer, explicând motivul îngrijorării sale: "Pentru fiecare gol înscris cu capul am dat mii de lovituri la antrenament. Sunt în pericol"

46 de goluri a marcat Alan Shearer cu capul din cele 260 reușite în Premier League

148 de goluria înscris Shearer în Premier într-un deceniu la Newcastle (1996-2006)

112 goluri a adunat atacantul în campionatul englez în 4 ani la Blackburn (1992-1996)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
124432268325886
 •  09 Noiembrie 2017, 12:04

Fotbal Club Steaua anunta: UEFA iubeste FCSB !!! UEFA doreste mult succes echipei in primavara europeana , asteptand de la ea un nou parcurs victorios! NU aminteste nimic despre anonime , ingropate adunaturi netalentate, gen : lentul "Rapid" , lenesul"DIN-Am Valoare ; Talpisoara cu cinci colturi. !!!_liga a-lv-a.

124432268325886
 •  09 Noiembrie 2017, 11:49

Cornel franco

daweroirl
daweroirl  •  09 Noiembrie 2017, 10:30

Ei nu au pb pt simplul fapt ca nu au creier...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează