INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Iniesta, sătul de Mourinho: "A făcut mult rău fotbalului spaniol!" Ce spune despre trecutul şi viitorul Barcelonei

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 09 iunie 2013 14:21

Într-un interviu pentru El Pais, Andres Iniesta a vorbit despre plecarea lui Jose Mourinho de la Real Madrid şi a analizat situaţia actuală de la Barcelona.

Rugat să comenteze despre impactul pe care l-a avut Mourinho în fotbalul spaniol, mijlocaşul catalanilor a răspuns: "Mourinho a făcut mult rău fotbalului spaniol. A făcut, în general, mai mult rău decît bine. Dar nu-mi face plăcere să vorbesc despre acest personaj. Aşa că, dacă nu vă deranjează, să ne oprim aici în legătură cu acest subiect".

Iniesta a vorbit despre dubla înfrîngere cu Bayern din semifinalele Ligii, scor general 7-0, şi nu crede că echipa creată de Guardiola, care a schimbat fotbalul, şi-a încheiat ciclul:

"Ştiu că foarte mulţi oameni îşi doresc ca dominaţia noastră să se încheie. Un ciclu al unei echipe înseamnă ani în care reuşeşti să obţii trofee, iar ciclul acesta al Barcelonei durează de mulţi ani. Nu sînt vorbe în vînt, sînt fapte. Vom încerca să prelungim dominaţia aceasta, dar ştim că atunci cînd se încheie un astfel de ciclu, treci prin vremuri grele şi e greu să revii şi să o iei de la capăt. Nu poate fi şters ce am obţinut doar pentru că am pierdut în faţa lui Bayern Munchen, în mod categoric, e adevărat, dar nu eram în cea mai bună formă.

Nemţii erau pe val şi ne-au învins fără drept de apel. Cînd am făcut-o noi, toţi spuneau: ce buni sînt ăştia!, ne-a plăcut să auzim astfel de laude, aşa că, la rîndul nostru, recunoaştem că au fost mai buni ei de data asta. Pînă în sezonul viitor. Punct. Jocul Barcelonei şi al Spaniei reprezintă un model de urmat".

"Avem capitole la care trebuie să mai lucrăm şi va fi din ce în ce mai dificil, cu fiecare an care trece e mai greu. Nu am jucat rău în sezonul abia încheiat. E imposibil să cîştigi titlul la atîtea puncte distanţă dacă nu faci lucrurile cum trebuie. Ar fi nedrept să se spună despre noi că am jucat prost, avînd în vedere că am cîştigat campionatul cu 100 de puncte", a mai spus Iniesta.

 

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (13)
comunist
comunist  •  09 Iunie 2013, 22:31
Postat de madskills pe 09 Iunie 2013, 20:51

diferenta e ca daca lui Iniesta ii dai cu ce se dopa Lance, merge si el de nebun pe bicicleta ca nu ai nevoie de mare talent. Dar ia da-i lui Lance o minge si dopeaza-l cu ce prostii crezi tu ca se dopeaza Iniesta, sa vedem, isi transforma glezna de cioban intr-una fina ca a lui Iniesta sau o sa aiba creierul si viziunea lui Xavi?

Argumentul tau e de clasa a 5a, el sugereaza ca doar daca NU stii fotbal te dopezi sa iti cresti anduranta si efortul sustinut. Ca sa citez din cartea lui Pete Sampras "A Champion's Mind: Lessons" capitolul legat de doping: "...in sportul de astazi ca sa ramai competitiv trebuie in primul rand sa fii cel putin la nivelul contracandatilor tai; talentul fara capacitate medicamentat imbunatatita de a sustine efortul e talent pierdut".

sakazuke
sakazuke  •  09 Iunie 2013, 22:00
Postat de brto pe 09 Iunie 2013, 19:13

Pana una alta Xavi si Iniesta au cele mai mari rezultate din ISTORIA fotbalului, avand in perioada 2008-2012 2 titluri UCL, 2 titluri Europene cu nationala, 1 titlu mondial, 3 campionate in spania, 2 supercupe ale europei, 2 camp mondiale ale cluburilor, supercupe in spania cupe etc., nu au mai existat fotbalisti care sa aibe asa rezultate club+nationala intr-un interval de 4-5 ani, asa ca tind sa le dau dreptate lor si nu tie.

interviul este in ziarul SPORT...... ,,me rio del fin de ciclo"

andrei_30
andrei_30  •  09 Iunie 2013, 21:10
Postat de soriniz pe 09 Iunie 2013, 18:39

Din spusele domnului fotbalist Iniesta rezulta ca Mourinho a facut asa rau fotbalului spaniol, care a decazut in asa hal incat Barca si-a luat 7 de la Bayern. Numai Mourinho e vinovat, evident. Totusi , ma mir cum de a castigat Spania un nou titlu european desi Mourinho le-a facut atata rau. Domnul fotbalist ar face bine sa vorbeasca pe teren, acolo unde are intr-adevar ceva de spus, fiind un fotbalist mare. Cu vorbitul si cu logica sta mai prost.

Nu el a deschis subiectul ci ziaristul l-a intrebat, tine cont de asta. Pe de alta parte e stiuta obraznicia jucatorilor de la barcelona care se cred buricul pamantului si isi permit sa aiba astfel de reactii fata de un antrenor, antipatic sau nu, cu rezultate de exceptie.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează