INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SIENA - INTER 0-1

Inter s-a abonat la titlu în Serie A

Articol de - Publicat luni, 17 mai 2010 00:00

Chivu şi-a prins ieri încă o verigă în lanţul de trofee cîştigate cu Inter. Al treilea "scudetto" şi l-a adjudecat prin victoria previzibilă (1-0) de la Siena.

Inter nu s-a împiedicat ieri la Siena (1-0) şi a făcut inutil triumful Romei cu Chievo (2-0), prelungindu-şi dictatura în Serie A. Iar povestea ultimei runde n-a ieşit din tiparul italian.

Siena dă senzaţia că nu se predă. Cu Codrea titular, toscanii îşi depăşesc condiţia de retrogradată. Chiar românul îl serveşte pe Ekdal, care nu ghiceşte colţul. Inter se înfurie. Iar Balotelli şi Milito turează motoarele, dar nici ei nu nimeresc ţinta. Dincolo, la Verona, 18.000 de tifosi aşteaptă un miracol. Apar ocaziile. Totti loveşte bara, ratează şi Vucinici. La fel fac milanezii la Siena. Continuă asediul. Curci e în rolul lazialului Muslera şi scoate tot. Îl ajută şi "transversala" la semifoarfeca lui Balotelli. Dar se înscrie la Verona. Nu mai iartă Vucinici. Apoi, De Rossi face 2-0, "rachetă" în vinclu de la 28 de metri. Roma e campioană la pauză!

Milito a fost de ajuns
Se repetă povestea din 2008? Siena iese cu tupeu de la vestiare. Şi solicită penalty la blocajul lui Motta, însă henţul e involuntar. Milito mai iroseşte două ocazii şi îi întinde nervii lui Mourinho. Diego insistă şi tot argentinianul produce rocada, cu diagonala de 1-0. Al 22-lea gol în campionat. Inter revine în frunte după 18 minute şi lui Moratti îi revine zîmbetul în tribună. Un oftat prelung şi trist se aude dinspre Verona. Nu mai e loc de minuni. Meciul s-a rezolvat, transformîndu-se, la fel ca dincolo, într-un antrenament. Aşa că putea intra Chivu (nedespărţit de casca de protecţie) pentru ultimele 20 de minute, fiesta de la final şi cel de-al treilea "scudetto" cu Inter, sărbătorit împreună cu 10.000 de tifosi "nerazzurri" din tribune. Roma a bătut degeaba cu 2-0. Titlul l-a pierdut în ziua în care s-a blocat în faţa Sampdoriei.

6 trofee a cîştigat Chivu în Serie A: 3 titluri, Cupa şi Supercupa Italiei cu Inter, şi încă o Cupă a Italiei cu AS Roma

200.000 de euro e prima pe care Chivu o ia pentru titlu, care se adaugă celor 100.000 acontaţi pentru Cupa Italiei

18 titluri de campioană a cucerit Inter, cu menţiunea că în 2006 trofeul i-a fost acordat în urma scandalului Calciopoli

75 de goluri a înscris Inter în acest campionat, primind 34, cea mai bună din Serie A la ambele capitole

1 gol în 32 de jocuri
Afectat de grava accidentare la cap, care l-a ţinut pe tuşă aproape trei luni, Chivu nu a prins în acest sezon la Inter decît 32 de meciuri: 20 în campionat, 8 în Ligă, 3 în Cupa Italiei şi unul în Supercupă. În total, căpitanul "naţionalei" a fost în teren 2437 minute şi n-a reuşit decît un gol. L-a marcat pe 24 aprilie, în meciul cu Atalanta (3-1), primul după o pauză de 4 ani şi 15 zile.

Face Marele Şlem?
Chivu are ocazia să intre în istoria fotbalului italian pe 22 mai. După ce a cîştigat titlul şi Cupa, fundaşul român poate cuceri, în premieră, şi Liga Campionilor, dacă va triumfa în meciul cu Bayern Munchen de la Madrid. Va reuşi Marele Şlem, performanţă singulară în Italia. Succesul în Ligă i-ar asigura căpitanului "naţionalei" o altă primă de 300.000 de euro.

Cadou de 65 de ani
Nici că se putea o zi mai fericită pentru Massimo Moratti. Tocmai ieri, preşedintele lui Inter a împlinit 65 de ani şi al patrulea titlu la rînd cîştigat pe teren e cel mai frumos cadou. În cei 15 ani de cînd a preluat pachetul majoritat al clubului "nerazzurro", Moratti a cîştigat 11 trofee: 4 "scudetti", 3 Cupe şi 3 Supercupe ale Italiei şi Cupa UEFA. Liga ar fi al 12-lea.

Codrea în Serie B, Goian ratează Liga
Meciul cu Inter a fost ultimul în A pentru Siena, care retrogradează după 7 sezoane. Codrea (29 de ani), care probabil se va despărţi de toscani, a jucat 24 de meciuri fără să înscrie. Dorin Goian nu a prins locul 4, care duce în play-off-ul Ligii, dar va juca în Europa League. Fostul stelist a bifat 15 partide la sicilieni. Ştefan Radu a terminat pe locul 12 cu Lazio, în timp ce Mutu (suspendat pentru doping) nu a prins cupele europene cu Fiorentina.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  17 Mai 2010, 09:42

Felicitari Interului pentru titlul castigat. Anul acesta 3 oameni au fost esentiali in obtinerea rezultatelor: 1. Mourinho 2. Milito 3. Julio cesar...Multa bafta si in finala de la Madrid, este timpul ca si Liga Campionilor sa se intoarca in Italia.

 •  17 Mai 2010, 09:02
Postat de pe 17 Mai 2010, 07:55

este o greseala mare la "scudetti" sunt 5 consecutive.....

a specificat, al patrulea pe teren, in afara de cel cu scandalul calciopoli

 •  17 Mai 2010, 07:55

este o greseala mare la "scudetti" sunt 5 consecutive.....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează