INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REGULAMENT

International Board va discuta ultimele propuneri de modificare a Regulamentului: "For the game. For the show"

Sprayului cu spumă temporară i-ar putea urma un cartonaș pentru eliminările temporare
Sprayului cu spumă temporară i-ar putea urma un cartonaș pentru eliminările temporare

Articol de - Publicat joi, 20 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 20 noiembrie 2014 00:04

Ca să ţină pasul cu noua eră tehnologică, forul mondial vrea să testeze reluările fazelor litigioase, penaltyurile executate înaintea prelungirilor, eliminările şi înlocuirile temporare.

“For The Game. For The World” s-ar putea completa cu “For The Show”. Adaptarea sloganului FIFA la fotbalul secolului 21 se impune în linia curentului schimbării promovat de Blatter. Şeful forului suprem insistă cu un pachet de propuneri pentru a actualiza regulamentul jocului şi, în premieră, FIFA a publicat agenda meetingului preliminar al International Board, de la Belfast.

Pe 24 şi 25 noiembrie se vor dezbate noutăţile ce vor fi supuse aprobării pe 28 martie 2015, tot în Irlanda de Nord. Destule se leagă de ultima modificare implementată la Mondialul Cluburilor 2012, tehnologia video de linia porţii.

Reluările TV ar fi “upgrade-ul” din 2015, italienii oferindu-se să experimenteze “moviola” la ofsaiduri, penaltyuri, henţuri ori faulturile cele mai complicate!

Sancţiuni ca în rugby
Revoluţia, susţinută de Platini, include şi reguli noi cu aplicare temporară. Schimbări pe durată determinată, testate în ligile de tineret din Anglia şi Scoţia, şi eliminări (a cîte 10 minute) după modelul din rugby, pentru cei care comit durităţi sau simulează, în locul cartonaşelor galbene.

Departajare anticipată
FIFA are idei şi pentru jocurile eliminatorii terminate nedecis. După falimentul “golurilor de aur şi argint”, doreşte animarea prelungirilor, prin deschiderea lor cu lovituri de departajare. Astfel ca echipa bătută la 11 metri să fie stimulată
să lupte pentru calificare în reprizele suplimentare.

SCHIMBĂRILE IMPORTANTE DUPĂ 1990
1991 - eliminare pentru fault într-o ocazie clară de gol;
1993 - gol de aur: cîştigă echipa ce dă primul gol în prelungiri. Regulă
abolită în 2004;
- 0 cartonaş roşu pentru tackling violent din spate;
1995 - a treia înlocuire de echipă;
2002 - gol de argint: jocul se termină dacă echipa are avantaj după prima repriză de prelungiri. Regulă abolită în 2004;
2014 - tehnologie video pentru linia porţii şi sprayul temporar pentru
arbitri.

4 solicitări pe meci ar putea primi în total antrenorii pentru a lămuri fazele litigioase cu reluările TV, dacă se va introduce “moviola”

"Tehnologia ajută la creşterea fotbalului. Cea pentru linia porţii a fost un succes total la Mondial şi va fi introdusă curînd în toate competiţiil" (Sepp Blatter, preşedinte FIFA)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (40)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Noiembrie 2014, 06:43
Postat de alexbibirica1 pe 20 Noiembrie 2014, 12:24

daca s-ar implementa aceste masuri , ar fi un upgrade extraordinar !

ala nu mai e fotbal, domnule. nu vrei sa faca si o minicursa de kaiak, inainte de prelungiri ? sau niste sarituri in lungime ? pai ce facem aici, decatlon ? sa lasam fotbalul in pace, nu regulile sunt buba.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Noiembrie 2014, 06:41

aiurea, stupidul loveste din nou. vere, asta e fotbal ! lasa-l asa ! nu acolo trebuie sa umbli ci la reechilibrarea valorica, pune interdicitie de stranieri, da-te-n spanaque sa te dau !

mario_san
mario_san  •  20 Noiembrie 2014, 13:25
Postat de silent.otto pe 20 Noiembrie 2014, 11:06

Propun o alta schimbare de regulament, meciul sa inceapa de la 2-0 pt insolventii rupti in fund de foame, poate asa reusesc si saracii de la Rusinea Romaniei o victorie in fata celor care au dus Romania de 11 ori consecutiv in grupele UEFA si au adus singurele trofee Romaniei.

Eu propun ca pentru steaua sa se livreze pe langa echipamente si obisnuitele catuse....patronul, managerul, seful de galerie.....e destul de elocventa?

Vezi toate comentariile (40)
Comentează