INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Ionuț Chirilă dezvăluie transferul uriaș ratat de Mitea: "Barcelona l-a supravegheat o săptămână! Trebuia doar să semneze contractul"

Articol de GSP - Publicat marti, 20 februarie 2018 12:42

Ionuț Chirilă a dezvăluit că la începutul anilor 2000, Nicolae Mitea a fost la un pas să ajungă la Barcelona, după ce plecase de la juniorii lui Dinamo și juniorii Rapidului.

Antrenorul a spus că jucătorul a fost analizat de Pep Guardiola și Bernd Schuster, care l-au comparat cu Saviola, dar că jucătorul român a refuzat să semeneze contractul.

"Dacă Mitea mă asculta, avea 30 de milioane în cont şi trăia în Barcelona. Mitea a fost la pas de Barcelona, trebuia doar să-şi pună semnătura pe contract. Era rezolvat totul.

El a renunţat la Barcelona. Pep Guardiola îl văzuse. O săptămână l-a supravegheat o comisie, una condusă de Schuster şi cinci jucători. Au zis «E ca Saviola. Îl luăm». Preşedintele şi patru avocaţi au făcut contractul după ce văzuseră documentele FRF prin care Mitea era declarat jucător liber de către Rapid. Luam cartea verde și era jucătorul Barcelonei.

Îi aduceau şi unul dintre părinţi, fiindcă el era minor, iar părintele avea loc de muncă, casă și masă. Dar, el nu a mai semnat. Nici nu mai contează ce a fost atunci. El şi-a ghidat viaţa. Atunci era un copil, avea 16 ani şi jumătate. Avea o mobilitate fantastică. Era un jucător genial căruia i-ar mai fi trebuit puţină minte pentru a se desăvârşi", a spus Chirilă pentru Prosport.

Nicolae Mitea a semnat ulterior cu Dinamo, club la care a fost junior și care l-a transferat la Ajax. Mitea a mai jucat la Ionikos Nikea, Petrolul și Chiajna.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
iobag
iobag  •  20 Februarie 2018, 19:37

El e Mitea. Pentru 30.000.000 $ nici nu se da jos din pat.

mosvasile
mosvasile  •  20 Februarie 2018, 17:12

Mitea-cand era la Ajax si in nationala-povestea ca nu s-a dus la Barcelona,convins ca nu va fi luat pentru echipa mare si ca in aceasta situatie ar fi avut un salariu de doar cateva mii de dolari pe luna!

mountytoma
mountytoma  •  20 Februarie 2018, 16:24

m-am stricat de ras! se pare ca in familia chirila nici unul nu mai are habar despre ce vorbeste! Mitea a ajuns sa manance de pe jos si voi il dati ca dorit in trecut la Barcelona, chiar ne luati de prosti???

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close