INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Izgoniţi din "Teatrul Viselor" » Rooney e ultimul dintr-un şir de mari jucători care se despart cu scandal de Manchester

Articol de - Publicat vineri, 22 octombrie 2010 00:00

Sir Alex Ferguson obişnuieşte să spună că "nici un jucător nu este mai presus de Manchester United.

Şi nici nu va fi". Iar Wayne Rooney e ultima dintre vedetele "diavolilor" care încalcă această regulă şi sfîrşeşte prin a părăsi Old Trafford, "Teatrul Viselor", pe uşa din dos. Înaintea lui, alte nume mari, David Beckham, Roy Keane, Ruud van Nistelrooy, şi-au încheiat abrupt "mariajul" cu United şi cu Ferguson.

Becks a luat un feon în cap
În februarie 2003, David Beckham a devenit ţinta furiei lui Sir Alex după un meci pierdut cu Arsenal. A doua zi, în vestiar, Ferguson a pus mîna pe-un feon şi i l-a expediat drept în cap. Episodul a însemnat nu doar cîteva puncte de sutură, ci şi numeroase tensiuni între cei doi, care au dus, inevitabil, la despărţire. La finele sezonului, Becks şi-a făcut bagajele şi-a plecat la Real.

Roy Keane şi-a atacat colegii
Doi ani mai tîrziu a fost rîndul lui Roy Keane la "ghilotină". După un meci pierdut la scor cu Middlesbrough (1-4), căpitanul de atunci al echipei şi-a atacat dur coechipierii. Atitudinea sa a fost criticată de Sir Alex şi de ceilalţi conducători ai clubului, care pe 18 noiembrie au decis să-i rezilieze contractul.

Van Nistelrooy n-a acceptat banca
Autorul a 150 de goluri în contul lui United, Ruud van Nistelrooy n-a suportat să se regăsească la un moment dat mai mult pe banca de rezerve decît în teren. A răbufnit, s-a contrat apoi şi cu Cristiano Ronaldo, iar la finele sezonului 2005-2006 a rupt-o definitiv cu "diavolii", plecînd la Real.

Infidelităţile lui Wayne
Wayne Rooney şi l-a pus pe Ferguson pe cap imediat ce tabloidele au dezvăluit că mergea la prostituate în timp ce soţia, Coleen, era gravidă. Sir Alex i-a reproşat că a pus clubul într-o situaţie penibilă, iar atacantul i-a replicat cu refuzul de a semna prelungirea contractului, scadent în 2012. Motivaţia oficială: "Directorul executiv David Gill nu mi-a putut da asigurări că echipa va fi întărită pe viitor cu jucători de top. Iar eu vreau să cîştig în continuare trofee".

"Rooney, acum cine-i prostituata?"
După ce a afirmat că pleacă nu neapărat din cauza "dificultăţilor" pe care le-a avut în ultimul timp cu Ferguson, ci pentru că şefii clubului nu i-au oferit garanţii cu privire la viitorul echipei, Rooney a intrat în gura fanilor şi a coechipierilor. Fanii au afişat la meciul cu Bursaspor bannere pe care scria "Cine-i acum prostituata, Wayne?" sau "Coleen te-a iertat, noi nu" (foto), aluzie la relaţiile extraconjugale ale atacantului. Colegii nu l-au menajat nici ei. "Nu-i bine nici pentru club, nici pentru jucători că Rooney pune în discuţie valoarea lotului", a sărit Vidici. Evra a fost şi mai categoric: "Dacă unul nu mai are încredere în colectiv, atunci acela trebuie să nu mai joace!". 

Pleacă la Chelsea?
Viitorul lui Wayne Rooney pare să fie la Chelsea, în condiţiile în care United a decis să nu-i dea drumul sub nici o formă la concitadina City, iar soţia insistă ca el să-şi ia gîndul de la Barcelona sau Real şi să rămînă în Anglia. Însărcinată cu al doilea lor copil, Coleen i-a pus în vedere că va avea nevoie în curînd de părinţi pentru a o ajuta cu nou-născutul, dar şi cu frăţiorul acestuia, Kai-Wayne, în vîrstă de aproape un an. Ea vrea să rămînă aproape şi de sora în vîrstă de numai 12 ani, paralizată.

55 de milioane de euro e valoarea de piaţă a lui Rooney, conform transfermarkt.de

7 milioane de euro ar costa Rooney la vară, cu un an înaintea expirării contractului

23 de milioane de euro oferă Chelsea pentru atacant în cazul unui transfer în ianuarie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
alex_cainele
alex_cainele  •  22 Octombrie 2010, 13:04

Ura si la gara Wayne. Probabil il vor da in iarna sa scoata un ban. Sir Alex nu a gresit niciodata cu jucatorii, cei plecati niciodata n-au avut mari realizari, cei plecati la Real au fost deziluzii iar Roy Keane a avut un sir de ghinioane iar ulterior s-a retras. Zice bine antrenorul, nici un jucator nu e mai presus de Man UTD. Iar lui Rooney ii va fi greu daca nu imposibil sa redevina ce a fost...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează