INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PERFORMANȚĂ

Jan Oblak bate record după record » Cifrele incredibile ale portarului lui Atletico

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2016 19:11

Din 2013, de când a debutat pentru Benfica Lisabona, Jan Oblak a reușit să păstreze poarta intactă în 72 din cele 107 partide în care a evoluat.

În tricoul portughezilor a primit doar 6 goluri în 26 de partide. S-a transferat în vara anului 2014 la Atletico Madrid, unde sub comanda lui Simeone a dus cifrele la niște cote fabuloase. Deși a luat startul în cele mai importante competiții din lume, Champions League și La Liga, a primit doar 46 de goluri în 81 de partide.

Sezonul acesta a început perfect pentru Oblak. În cele 9 meciuri în care a fost integralist, a scos mingea din poartă în doar 2 rânduri. La conferința de presă de după partida câștigată cu 1-0 împotriva lui Deportivo, de luna trecută, Diego Simeone elogia prestațiile portarului: "Oblak este într-o continuă creștere, oferă multă liniște întregii echipe."

Jan Oblak a egalat sezonul trecut recordul de goluri primite într-un sezon de La Liga. Acesta a fost titular în toate cele 38 de partide disputate de Atletico Madrid, primind doar 18 goluri. Recordul era deținut de portarul lui Deportivo la Coruna, Paco Liano, în sezonul 1993/1994.

La 35 de milioane de euro este cotat Jan Oblak, conform transfermarkt.de. Contractul său cu Atletico expiră în luna iunie a anului 2021.

(Adrian Jitea)

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează