INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATAC

Președintele La Liga atacă noul proiect al lui Gerard Pique: „E un circ!”

FOTO: Imago +38   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 12:57 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 14:17

Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, a criticat în termeni duri cel mai nou proiect al lui Gerard Pique.

Fostul fundaș catalan și Ibai Llanos, un cunoscut streamer din Spania, au fondat King’s League, un turneu de fotbal în sală, pe teren sintetic, în care se îmbină fotbalul și eSports.

Comunicat al președintelui Federației din Franța, atacat din toate părțile după ce l-a jignit pe Zidane la TV: „Mi se fâlfâie”
FRANȚA
Comunicat al președintelui Federației din Franța, atacat din toate părțile după ce l-a jignit pe Zidane la TV: „Mi se fâlfâie”

Javier Tebas atacă proiectul lui Pique

Este ca și cum ai compara La Liga cu o emisiune TV. Singura asemănare e că se folosește o minge și că trebuie să dai goluri. E un circ!

Am văzut că există comparații cu La Liga, dar greșesc. Twitch este o platformă gratis, dar în fotbal trebuie să plătește totul lună de lună. Asta e foarte diferit. Mai întrebați-mă peste 6 luni. Vedem atunci dacă se mai vorbește despre King’s League. 

Îmi aduc aminte că Pique și Ibai Llanos au cumpărat meciurile lui PSG, când s-a dus Messi. Părea că va fi o revoluție. Au transmis două meciuri. Ca circ, îmi place. Dar nu se poate compara cu industria fotbalului”, a spus Tebas, potrivit Marca.

Ce este King’s League

  • Meciurile de joacă între ianuarie și iulie, la start fiind 12 echipe, conduse de streameri.
  • Fiecare președinte de club și-a ales jucătorii, printr-un draft la care au participat aproape 13.000 de oameni.
  • Cei 10 jucători ai fiecărei echipe au contracte plătite de firma Kosmos, deținută de Pique. Cei mai mulți dintre ei sunt jucători de fotbal în sală, dar sunt și nume celebre precum Saviola, Raul Tamudo, Ricardinho sau Capdevila.
  • Meciurile au două reprize de câte 20 de minute. Sunt transmise live pe contul de Twitch al fiecărui conducător de club, iar fiecare analizează meciul în direct
  • Arbitrii și antrenorii au microfoane
  • Fiecare antrenor poate folosi în orice moment un card special, care-i oferă echipei sale un anumit avantaj, precum penalty sau eliminarea unui adversar pentru două minute. Regulile au fost stabilite printr-un sondaj pe Twitter
Președintele La Liga atacă noul proiect al lui Gerard Pique: „E un circ!”
King’s League

VIDEO Cum arată King’s League, noul proiect al lui Pique

FOTO. Bătaie între Ferran Torres și Stefan Savic în Atletico Madrid - Barcelona

Centralul Munuera Montero a oprit meciul și i-a eliminat pe Ferran Torres, extrema Barcelonei, și Stefan Savic, fundașul lui Atletico, după ce aceștia s-au bătut pe teren în timpul meciului Atletico Madrid - Barcelona 0-1.

+34 FOTO

Citește și: 

Cel mai tânăr debutant din istoria lui Liverpool s-a retras la 26 de ani! La 16 ani era comparat cu Sterling: „Acum vând pui prăjit”

„A dat fiori apărării” » Tătărușanu, analizat de italieni după ce a primit două goluri în 10 minute de la AS Roma

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dobrin
dobrin  •  09 Ianuarie 2023, 16:54

Foarte bine, n-am nimic impotriva ca Piquet sa-si creeze sporturile lui, dar sa lase in pace fotbalul si tenisul, sa nu le mai strice.

wheelwright
wheelwright  •  09 Ianuarie 2023, 15:35
Postat de viola_sempre pe 09 Ianuarie 2023, 14:58

Tebas e la nivelul lui Mitica Dragomir si la fel de corupt, Pique a fost fotbalist adevarat la vremea lui si a castigat pe teren tot ce era de castigat

Si ce treaba are ce fel de fotbalist a fost. Tot ce organizeaza Pique asta strica ce-a fost bun. Exista Cupa Davis grupa mondiala, in care se juca ca intr-o grupa, pana se ajungea in finala si aveai castigatoarea, timp de un an. A venit catalanul asta lacom de bani si faima, si a inventat un turneu intensiv de o saptamana in care si jucatorii si spectatorii obosesc, se joaca aiurea in Spania cu tribune aproape goale si toti critica noul format. Dar hai sa-l laudam pe Pique ca e mare vizionar de evenimente sportive. Ma indoiesc de calitatile lui in domeniul asta.

viola_sempre
viola_sempre  •  09 Ianuarie 2023, 14:58

Tebas e la nivelul lui Mitica Dragomir si la fel de corupt, Pique a fost fotbalist adevarat la vremea lui si a castigat pe teren tot ce era de castigat

Vezi toate comentariile (3)
Comentează