INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OFICIAL

Primul fotbalist de care Guardiola a scăpat la City și-a anunțat retragerea » 75 de meciuri la „națională”, niciunul sub comanda lui Pep

Joe Hart / Foto: Imago Images
Joe Hart / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 18:19 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 18:48

Joe Hart (36 de ani), portarul lui Celtic, a decis să își încheie cariera la finalul sezonului actual.

Anunțul cu privire la goalkeeperul care a apărat poarta naționalei Angliei între 2008 și 2017, perioadă în care a strâns 75 de selecții, a fost făcut pe site-ul oficial al ocupantei poziției secunde din campionatul Scoției.

L-au surprins în direct! » Metoda ingenioasă prin care a reușit să facă aseară testul doping, la două ore după Napoli - Barcelona
Napoli - Barcelona
L-au surprins în direct! » Metoda ingenioasă prin care a reușit să facă aseară testul doping, la două ore după Napoli - Barcelona

Brendan Rodgers, antrenorul lui Celtic, și-a exprimat recunoștința pentru perioada petrecută de Joe Hart pe Celtic Park.

Brendan Rodgers, mesaj de adio pentru Joe Hart

„Joe a avut o carieră excepțională și știu deja că va fi o pierdere uriașă pentru fotbal când se va retrage, în cele din urmă, în această vară.

Pentru tot ce a făcut în fotbal, Joe merită o uriașă recunoștință și felicitări pe măsură. El a reprezentat un mare atu pentru Celtic atât în jocurile din campionat, cât și în cele din cupele europene.

Dar mai mult decât atât, este un om extraordinar și un jucător de echipă, cu care este o adevărată plăcere să lucrezi. Este un jucător care în fiecare zi dă tot ce are mai bun și un exemplu pentru toată lumea în fotbal.”, a declarat Rodgers despre Hart.

Rodgers are încredere în continuare în Hart

Joe Hart a ajuns la Celtic în vara anului 2021, după ce s-a despărțit de Tottenham. De atunci, Hart a câștigat de două ori campionatul, de două ori Cupa Ligii Scoției și o dată Cupa Scoției în tricoul celților.

Deși va fi o mare pierdere pe teren, știu că va rămâne în fotbal într-un fel sau altul. Va fi mereu parte din viața sa și sunt sigur că orice va face din vară, oricine din club nu îi va dori nimic altceva decât să atingă culmile succesului.

Îi înțeleg în totalitate și îi respect motivele lui Joe de a face acest anunț și de a fi clar față de club și de fanii noștri cu privire la viitorul său.

Știu, de asemenea, că va continua să muncească alături de noi cu aceeași intensitate și asumare așa cum a făcut-o întotdeauna

- Brendan Rodgers, antrenor Celtic

138de meciuri a jucat Joe Hart pentru Celtic, în care a primit 128 de goluri, menținând poarta intactă de 59 de ori

Joe Hart, un simbol al lui Manchester City

Joe Hart a mai evoluat în cariera sa pentru echipe importante precum Torino, West Ham, Birmingham sau Burnley, însă s-a făcut remarcat ca unul dintre cei mai talentați portari ai generației sale în tricoul lui Manchester City.

Alături de „cetățeni”, Hart a cucerit de două ori Premier League, o dată Cupa Angliei și de două ori Cupa Ligii Angliei.

348de meciuri a jucat Joe Hart pentru Manchester City, în care a primit 347 de goluri, păstrând poarta intactă a „cetățenilor” de 137 de ori

Celtic se află pe locul al doilea în campionatul Scoției, cu 62 de puncte, la două „lungimi” distanță de marea rivală Rangers. Celții sunt angrenați și în Cupa Scoției, unde o vor întâlni în sferturi pe Livingston, astfel că Joe Hart își poate încheia cariera cu 12 trofee în palmares.

Joe Hart, printre primii jucători de care a scăpat Pep Guardiola

Joe Hart s-a numărat printre primii fotbaliști pe care i-a îndepărtat Pep Guardiola de la Manchester City în 2016, când tehnicianul spaniol a venit pe banca „cetățenilor”.

Hart nu a apucat să evolueze nici măcar într-un meci în echipa lui Guardiola, deși era titular la City din 2011 și era numărul 1 și în poarta naționalei Angliei. La acea vreme, instantaneu Guardiola l-a trecut pe Hart pe banca de rezerve, preferându-l în locul său pe Claudio Bravo, adus de la Barcelona.

Până la plecarea de la Manchester City din 2018 la Burnley, Hart a fost împrumutat de Guardiola la Torino și la West Ham. Goalkeeperul englez a dezvăluit că din start Pep Guardiola nu a vrut să îi acorde vreo șansă.

„Voiam să intru pe ușă și să am această discuție cu el. Mă știa foarte bine, știa ce am făcut, cum joc fotbal. A fost o discuție de două ore care s-a terminat cu el spunând că nu vede cum ar putea să funcționeze lucrurile.

I-am spus că nu sunt de acord și a spus « voi fi prima persoană căreia să îi arăți că a greșit, dar ce văd în tine nu este ceea ce îmi doresc de la un portar». Eram ceva de genul «corect ar fi să primesc o șansă». El a zis «bineînțeles că vei primi o șansă, dar...». În momentul în care auzi «dar», e clar că s-a luat deja decizia.

Voiam să am șansa de a fi antrenat de unul dintre cei mai buni. Bineînțeles, nu știam cum să fac asta, dar cum să știu să fac ceva dacă nu mi s-a spus să fac sau nu am fost învățat să fac asta? Cred că a avut dreptate, nu puteam face asta. Nu mă putea băga într-o echipă și să joc așa cum voia el în acel moment.

Mi-a fost luată acea șansă, și ce? Nu sunt mai mare decât cineva anume, așa că dacă aceasta este calea mea, asta este. Oamenii de la Manchester City vor fi mereu în inima și voi fi mereu recunoscător”, declara Joe Hart în 2022, la podcastul „In The Stiffs”.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO În direct la GSP Live, Dorin Goian recunoaște că a pariat: „La Glasgow, aveam doi jucători care puneau pe tablă cotele pentru meciurile din ziua respectivă”

Citește și:

Echipa feminină a României s-a oprit în sferturi de finală la Campionatul Mondial pe echipe de la Busan
TENIS DE MASĂ
Echipa feminină a României s-a oprit în sferturi de finală la Campionatul Mondial pe echipe de la Busan
Cristian Geambașu și Andrei Nicolescu, dialog aprins în direct: „Nu-mi da tu mie lecții de dinamovism!”/„Ați expus o temă falsă”
DINAMO
Cristian Geambașu și Andrei Nicolescu, dialog aprins în direct: „Nu-mi da tu mie lecții de dinamovism!”/„Ați expus o temă falsă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  22 Februarie 2024, 18:56

Sa te ferească aliatul lui Nea Gigi sa te blesteme Pantilimon. Cam asta e esența articolului, bey, giurnalistule.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează