INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Juande Ramos, Domnul Succes

Articol de - Publicat marti, 26 februarie 2008 00:00

În cîteva luni, Juande Ramos a resuscitat-o pe Tottenham. Trezită din moarte clinică, echipa londoneză a cucerit Cupa Ligii

Cînd Juande Ramos a venit la Londra, pe 26 octombrie, Tottenham era în prag de colaps. Echipa se zbătea în zona retrogradării, iar scandalurile interne creaseră o crevasă între jucători şi conducere. Sezonul părea compromis.


Însă managerul spaniol, unul dintre cei mai de succes tehnicieni ai ultimilor doi ani, a reuşit imposibilul. În 121 de zile, Ramos a cucerit primul său trofeu în Albion: Cupa Ligii Angliei, după 2-1 în finală cu Chelsea. Secretul?

Cum a ajuns pe White Hart Lane, a impus un regim alimentar strict. "Majoritatea băieţilor erau supraponderali în octombrie. Lotul avea cam o sută de kilograme în plus". A adus un dietetician de la Sevilla şi, dintr-o dată, meniul s-a modificat, variind între peşte, frigărui, carne albă, paste, orez şi salate.

Apoi, cu ajutorul unui specialist, Ramos a lucrat serios la pregătirea fizică. Şi alb-albaştrii n-au mai cedat. Cu el pe bancă, au putut s-o zdrobească pe Arsenal, 5-1 în semifinalele Cupei Ligii.

Nu în ultimul rînd, ibericul l-a împăcat pe Berbatov, starul londonezilor. Mult mai liniştit alături de Juande, bulgarul a redevenit golgeterul furibund. Ajutîndu-şi echipa să cîştige duminică primul trofeu după 9 ani.

6 trofee a cucerit Juande Ramos din 2006 la Sevilla (inclusiv două Cupe UEFA consecutive) şi Tottenham

5,9 milioane de euro este salariul anual al lui Ramos la Tottenham

375 de mii de euro a primit managerul în vîrstă de 53 de ani pentru Cupa Ligii Angliei

Liber la şampanie
După ce a ce cîştigat Cupa Ligii Angliei, Juande Ramos a renunţat pentru o seară la dieta strictă impusă jucătorilor de la Tottenham şi la interdicţia la alcool. "Am băut şi eu cu băieţii şampanie în vestiar", a declarat managerul spaniol, dezvăluind că "uneori li se permite să se distreze. Îi lăsăm să mănînce şi să bea după bunul lor plac".

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
 •  26 Februarie 2008, 08:50

Bey inteleg ca DinamoSince e un idiot dar de ce te legi de bucuresteni nu pricep.

 •  26 Februarie 2008, 08:40

Esti un jeg Dinamo.Beli-mi-ai poola de oligofren.

 •  26 Februarie 2008, 02:22

@ DinamoSince: esti retardat. meniul chiar este unul usor si in combinatie cu sportul chiar dai jos kilograme, drept dovada ca au si slabit in cateva luni. pun pariu ca esti un bucurestean de ccacat, fimi-ar scarba de ma-ta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează