INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHAPECOENSE

Jucătorii de la Chapecoense s-au întors pe "dealul morții"! "Ploua. Era întuneric și frig. Strigam disperat: «Nu vreau să mor!»"

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2017 10:13

Chapecoense a jucat azi-noapte la Medellin, locul tragediei din 29 noiembrie, când aeronava echipei braziliene s-a prăbușit pe o colină, 19 jucători pierind în accident. Trei au scăpat. Printre ei, Jackson Follmann, căruia i-a fost amputat piciorul drept.

Chape a pierdut returul Supercupei sud-americane, 1-4 pe terenul lui Nacional Medellin, după ce a fost 2-1 în prima manșă. Fostul stelist Dayro Moreno a marcat două goluri azi-noapte.

 Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dar rezultatul e mai puțin important. Jucătorii brazilieni au fost primiți ca niște eroi în Columbia. Ei, cei care formează acum noua echipă, dar mai ales cei 3 supraviețuitori ai accidentului aviatic din 29 noiembrie. Jackson Follmann, Alan Ruschel și Helio Neto. 71 de oameni au dispărut, inclusiv 19 fotbaliști. Ei trei au scăpat.

"Aveam ligamentele rupte și o gaură de 26 de centimetri"

După 160 de zile, toți s-au întors pe "dealul morții". Follmann a retrăit acele clipe de coșmar. "Ploua când m-am trezit din leșin. Era întuneric și frig. Strigam disperat: «Nu vreau să mor!»". Piciorul drept i-a fost amputat, iar durerile nu-l lasă nici la piciorul stâng. "Glezna stângă era praf. Aveam ligamentele rupte și o gaură de 26 de centimetri. Chirurgii s-au decis în ultima clipă să nu-mi taie și piciorul stâng. Mi-au reconstruit glezna".

 

"Dumnezeu m-a folosit ca mesager pentru a-l salva pe Alan"
Datorită lui Follmann, Ruschel e și el astăzi în viață. Goalkeeperul l-a invitat lângă el în avion și acele locuri n-au fost zdrobite la prăbușire. Dar Follmann face un pas în spate: "Nu eu l-am salvat. Dumnezeu m-a folosit ca mesager pentru a-l chema pe Alan și a-i permite să trăiască". 

"Cel mai mare șoc a fost când m-am trezit și am aflat că mi-am pierdut toți «frații». A fost o durere cumplită, mult mai mare decât cea de a afla că voi rămâne fără piciorul drept"
Jackson Follmann, fost portar la Chapecoense

"Corpul meu răspunde bine la tratament, își revine încet din șoc, după multiplele fracturi suferite. Am dureri cervicale, iar glezna stângă e încă fragilă"Jackson Follmann, fost portar la Chapecoense

"Simt uneori că oamenii mă privesc speriați, dar eu îi liniștesc. Le spun că proteza mea nu mușcă. Sunt ca un Iron Man"
Jackson Follmann, fost portar la Chapecoense

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close