INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Kaka la Rubin Kazan pentru 45 de milioane de euro?

Kaka, 28 de ani, a stat 8 luni în afara gazonului anul trecut din cauza unei leziuni la genunchiul stîng.
Kaka, 28 de ani, a stat 8 luni în afara gazonului anul trecut din cauza unei leziuni la genunchiul stîng.

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 martie 2011 11:12

La 2 ani după ce a fost cumpărat de Real Madrid cu 68 de milioane, starul brazilian este curtat de noua forţă din Rusia


Imediat după ce s-a zvonit că Real Madrid ar intenţiona să se despartă de Kaka, cumpărat în 2009 de la Milan cu 68 de milioane de euro, au apărut şi ofertele.

Numai că nici una, nici măcar cea a lui Chelsea, care îl urmăreşte insistent pe magicianul brazilian de cel puţin un sezon, nu ar depăşi 40 de milioane de euro. Cu o excepţie: Rubin Kazan.

Susţinut puternic de guvernul din Kazan, clubul rus, campion doi ani la rînd (2008 şi 2009), este capabil să facă o propunere uriaşă: peste 45 de milioane, a anunţat cotidianul spaniol Marca.

Kaka, 28 de ani, a stat 8 luni în afara gazonului anul trecut din cauza unei leziuni la genunchiul stîng. A revenit la începutul lui ianuarie, dar sud-americanul este încă departe de forma extraordinară care l-a propulsat spre Balonul de Aur în 2007. De aceea, gruparea madrilenă ar fi gata să accepte o ofertă multimilionară ca a lui Rubin Kazan.

L-a vrut şi pe Forlan
Potrivit Marca, Rubin Kazan a mai încercat şi în vara anului trecut, imediat după Mondial, să dea o lovitură pe piaţa transferurilor: să-l achiziţioneze pe cel mai bun jucător al turneului final din Africa de Sud. Îi oferea uruguayanului Diego Forlan un salariu anual de 5 milioane de euro net. Însă, în cele din urmă, conducerea lui Rubin nu s-a înţeles cu Atletico Madrid.

Petrol şi gaze naturale
Din punct de vedere financiar, Rubin nu are nici o problemă. Clubul este sprijinit de guvernul din Kazan, iar banii vin din petrol şi gaze naturale, resurse care se găsesc din plin în Republica Tatarstan. Kazan este unul dintre centrele puternice industriale şi financiare din Rusia, are al 3-lea capital bancar din ţară şi beneficiază de o dezvoltare în IT fără precedent. Iar echipa, antrenată de Kurban Berdiev, este în plină afirmare. Campioana Rusiei în 2008 şi 2009, Rubin a învins-o pe Barcelona chiar pe Camp Nou în grupele Ligii Campionilor (2-1 pe 20 octombrie 2009). Şi va avea un stadion nou, cu 45.000 de locuri, construit în perspectiva Mondialului organizat de Rusia în 2018.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
cristenki
cristenki  •  01 Martie 2011, 19:12

trebue sa mearga

rorika
rorika  •  01 Martie 2011, 11:57

Nu pleaca in Rusia,mai degraba in Anglia ...

submarina
submarina  •  01 Martie 2011, 11:51

Cum sa-l vanda la Rubin, au inebunit, ce sa faca el in frigul cela? iata unde se duc banii platiti pentru facturile la gaz!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează