INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

REZUMAT VIDEO Statistică ȘOCANTĂ: Karim Benzema a realizat în El Clasico ceva ce nu mai reușise niciun madrilen de 60 de ani!

Karim Benzema, foto: Imago
Karim Benzema, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 14:30 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 14:30

Atacantul francez Karim Benzema, al 12-lea său hattrick la Real Madrid, primul în El Clasico, este doar al doilea jucător al istoriei Madridului cu trei goluri pe terenul Barcelonei. La șase decenii după Ferenc Puskas.

După un sezon formidabil, cel mai valoros al carierei lui, cu 44 de goluri și 15 assisturi în 46 de meciuri, premiat cu Balonul de Aur, a urmat un an dificil, măcinat de accidentări. Dar chiar și în perioade dificile, Karim Benzema iese la lumină și trage Madridul după el spre trofee. Acum, la 4-0 cu Barcelona

  • 3 goluri în „optimile" Champions, la 6-2 tur-retur cu Liverpool:
  • 3 goluri în prima repriză la 6-0 cu Valladolid, duminică, în La Liga.
  • 3 goluri în a doua repriză la 4-0 cu Barcelona (și o pasă decisivă), în semifinalele Copei del Rey.

Karim Benzema putea fi primul cu „poker” în Clasico

Dacă titlul pare departe de Real Madrid, în schimb, Liga Campionilor și Cupa Spaniei sunt foarte posibile. Joacă în „sferturile" CL cu Chelsea, săptămâna viitoare, și întâlnește Osasuna, pe 6 mai, în ultimul act al Cupei. Poate aduce pe "Bernabeu" al 15-lea trofeu cu urechi mari (al doilea consecutiv) și a 20-a Copa del Rey (prima după nouă ani).

La 35 de ani, Karim are locul său în istoria clubului. Al 12-lea hattrick la Real a coincis cu prima lui „triplă" în Clasico. De 60 de ani nu mai reușise un madrilen trei goluri pe „Camp Nou", de la Ferenc Puskas, pe 27 ianuarie 1963 (5-1).

Doar patru „blancos" mai înscriseseră de trei ori într-o partidă contra Barcelonei. Precedentul, Ivan Zamorano, în 1995. Au trecut aproape trei decenii.

Benzema putea fi întâiul jucător al lui Real cu „poker" în Clasico și a avut cel puțin o ocazie mare.

Karim Benzema l-a depășit pe Raul

În cel de-al 11-lea sezon (din 14) cu peste 20 de goluri, l-a depășit pe legendarul Raul cu reușitele împotriva Barçei. El are 16, Raul 15.

31de goluri (25 de reușite, 6 assisturi) a influențat Karim Benzema în 31 de meciuri jucate la Real în acest sezon în toate competițiile

43de Clasicuri a jucat numărul 9 al Madridului, al 4-lea în topul general, depășit de Busquets (47), Messi și Ramos (ambii cu 45)

348de goluri a marcat atacantul francez din 2009 în tricoul blanco. A disputat 636 de partide în total în 14 sezoane

România are un singur jucător în Top 100 cei mai buni fotbaliști tineri din lume! Cine e pe primul loc

O vedetă a lui Bayern a scandalizat Germania: „E prost crescut și arogant". Dar noile probe răstoarnă tot!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close