INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Kilo Giggs » Legendarul galez de 39 de ani se pregăteşte sîmbătă de meciul 1.000

Giggs a cîștigat 33 de trofee cu Man. United, între care 12 titluri în Premier League, fiind singurul
Giggs a cîștigat 33 de trofee cu Man. United, între care 12 titluri în Premier League, fiind singurul "diavol" cu acest record

Articol de - Publicat joi, 28 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 februarie 2013 21:49

După fix 22 de ani de la debutul la Man. United, Ryan poate atinge o barieră fenomenală, ca prezenţe în echipa lui Ferguson şi la ”naţională”.

Ryan Giggs va intra în clubului select al fotbaştilor britanici ce ating mia de meciuri! Galezul de 39 de ani e al şaptelea magnific din istorie şi al treilea jucător de cîmp cu fabuloasa performanţă. S-ar putea întîmpla sîmbătă, cu Norwich, cînd mijlocaşul lui Man. United va împlini 22 de ani de la debut!

Monument de fidelitate în teren, Giggs n-a purtat decît două tricouri în carieră. Pe cel al "diavolilor" lui Sir Alex Feguson, 931 de partide şi 168 de goluri, şi pe cel al "naţionalei" galeze, 64 de meciuri şi 12 goluri la echipa mare plus 4 selecţii şi un gol la "olimpici".

Aproape să schimbe prefixul vîrstei, Ryan e formidabil. "E un jucător incredibil. Aleargă, înscrie, pasează decisiv şi nu se menajează nici la antrenamente. Ajută cu experienţa sa, dă încredere şi sfaturi tinerilor", spune Rafael, autorul primului gol de sîmbăta trecută cu QPR, în care Giggs a închis tabela, cu un superb şut cu stîngul.

Acesta nu va fi însă ultimul sezon al galezului. Ferguson l-a convins să mai joace (chiar dacă va îl va folosi rareori titular) pînă în vara lui 2014. Timp suficient să mai doboare alte recorduri la United.

De Gea şi Welbeck erau sugari
Dintre actualii colegi, Jones şi Powell nici nu se născuseră cînd Giggs debuta la United pe 2 martie 1991, într-o echipă cu Darren, băiatul lui Ferguson. De Gea şi Welbeck erau în scutece, avînd 3 luni, Rafael (8 luni) mergea de-a buşilea, Chicarito (2 ani şi 8 luni) era la creşă, Rooney (5 ani şi 5 luni) la grădiniţă. Iar Van Persie silabisea în clasa întîi şi Alex Ferguson era un tînăr antrenor (49 de ani). Dintre foştii colegi de acum 22 de ani, portarul Sealey a murit de infarct în august 2001!

"Ryan e un tip straniu. Vîrful lui de formă pare că nu se mai termină. Te aştepţi să vezi semne de scădere în jocul său, dar eu nu descopăr nici unul. E extraordinar!" (Sir Alex Ferguson, manager Man. United)

21 de sezoane consecutive cu gol marcat are Giggs în Premier League. În total, galezul a reuşit 109 în 612 jocuri la United. Ultimul l-a dat sîmbăta trecută, cu QPR

37 de ani şi 289 de zile avea Giggs cînd a marcat cu Benfica în grupele Ligii, pe 14 septembrie 2011, stabilind recordul pentru cel mai bătrîn marcator al competiţiei

6 jucători au atins 1.000 de jocuri în Marea Britanie: 4 au fost portari, Shilton, Clemence, Jennings şi Seaman, plus Ford şi Alexander

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
alecdanila
alecdanila  •  28 Februarie 2013, 09:54

@bridgefa: Ei, nu chiar 1988 (nici nu juca Raducioiu la Nationala pe vremea aia). "Sigur" juca in 1993 cind, da, i-am ars cu 2-1 la ei acasa dupa un minunat 5-1 la noi. Oricum, echipa pe care o avea Manchester la jumatatea anilor 90 era de toata minunea, Giggs included. M-ar fi durut inima sa-l vad pe baiatul asta plecind la alta echipa, desi nu sint un suporter al "diavolilor". Respect!

sek.91
sek.91  •  28 Februarie 2013, 07:26

Tot respectul pentru el si pentru Scholes. Sa ai aproape 40 de ani si sa joci fotbal in campionatul Angliei in prima liga. Mai e ceva de zis ? Si nu joaca fundas central sau portar. Joaca mijlocas atat el cat si Scholes unde trebuie sa depui efort permanent.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează