INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

Király Gábor a spus adio naționalei Ungariei după 18 ani » Legendarul "portar în pantaloni" a oferit un ultim recital cu Suedia

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat joi, 17 noiembrie 2016 18:41

Meciul pierdut de Ungaria pe teren propriu în fața Suediei, scor 0-2, a fost ultimul pentru legendarul Király Gábor în poarta naționalei. Juhász Roland a spus și el adio selecționatei, cei doi fiind premiați de Federația Ungară de Fotbal înaintea disputei de pe Groupama Arena.

Király a debutat pentru Ungaria în 1998, într-un meci cu Austria în care a apărat penalty-ul lui Toni Polster la doar 5 minute de la intrarea pe teren. Au urmat 18 ani excepționali pentru goalkeeperul devenit cunoscut în întreaga lume grație pantalonilor gri pe care-i poartă în fiecare meci.

Cariera lui Király la națională a fost încoronată de prezența la EURO 2016, actualul portar al lui Szombathelyi Haladás devenind cel mai în vârstă jucător care participă la un turneu final la 40 de ani, 2 luni și 2 săptămâni.

108 prezențea strâns pentru naționala Ungariei fostul portar de la Hertha Berlin, Crystal Palace și 1860 München.

Schimbat de selecționerul Bernd Storck după 27 de minute disputate din meciul cu Suedia, Király a fost aplaudat minute în șir de fanii prezenți pe arena lui Ferencváros.

După câteva parade prin care a blocat calea suedezilor spre gol, Király a fost înlocuit de Megyeri Balázs, debutant la națională. Acesta a avut ghinionul de a primi gol chiar la prima intervenție în poarta Ungariei la lovitura liberă executată de Sam Larsson.

Alături de Király Gábor, Juhász Roland, 33 de ani, și-a luat și el la revedere de la națională, fostul fundaș al lui Anderlechet adunând 94 de meciuri și 6 goluri în tricoul Ungariei.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close