INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

La îngrăşat cu De Gea! » Sir Alex Ferguson e nemulţumit de fragilitatea fizică a portarului său

De Gea se află la primul sezon în tricoul lui Manchester United.
De Gea se află la primul sezon în tricoul lui Manchester United.

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 02 martie 2012 20:53

Goalkeeperul lui Manchester United va urma un program special, ce include şi creşterea masei musculare.

Vara trecută, cînd l-a transferat de la Atletico, Alex Ferguson îl vedea pe portarul David De Gea drept succesorul ideal al olandezului Van der Sar. Între timp, managerul lui Manchester United şi-a ajustat considerabil punctul de vedere. Iar deunăzi a admis că mai are de lucru cu goalkeeperul în vîrstă de 21 de ani pentru a-l aduce la nivelul Premier League.

Ferguson nu-i contestă calităţile, "are reflexe extraordinare", dar e procupat de fragilitatea fizică a acestuia: "David e prea slab şi adversarii profită în duelurile aeriene". Motiv pentru care l-a integrat într-un program condus de fizioterapeutul-şef al clubului, Tony Strudwick, şi urmat sezonul trecut inclusiv de mexicanul Javier Hernandez.

Sir Alex crede că De Gea "trebuie să mai pună pe el măcar şase kilograme. Şi-ar avea nevoie şi de o mărire a masei musculare. Dacă reuşeşte toate astea fără să-şi piardă flexibilitatea şi viteza de reacţie ar fi un mare cîştig pentru noi toţi".

Ar putea fi operat
De Gea mai are o problemă ce trebuie rezolvată: suferă de miopie. Clubul a angajat un oftalmolog cu normă întreagă, care i-a stabilit un tratament pe care-l va urma pînă-n vară. Dacă acesta nu dă rezultatele aşteptate, spaniolul va fi supus unei intervenţii chirurgicale cu laser.

82 de kilograme are în prezent De Gea, la o înălţime de 1,92 metri

21,9 milioane euro a dat Man. United pentru a-l lua pe spaniol de la Atletico Madrid

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează