INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADIRD

La Real Madrid a început "era Mourinho" » Pus pe treabă

Articol de GSP - Publicat joi, 15 iulie 2010 00:00

Jose a vizitat baza sportivă încă din prima zi şi a conceput planurile de bătaie.

Jose Mourinho nu pierde nici o clipă la Real. Foarte conştiincios şi mereu atent să aibă puse la punct toate detaliile, urînd improvizaţiile, el a trecut rapid la acţiune.

Sosit marţi la Madrid, antrenorul portughez a şi început să lucreze la noul proiect. A discutat cu şefii despre configurarea lotului, a stabilit programul de pregătire din presezon, apoi, însoţit de cei trei asistenţi, a vizitat baza sportivă de la Valdebebas, pentru a lua contact direct cu condiţiile de acolo.

Cum a ţinut legătura cu secundul Karanka şi-n vacanţă, unele probleme sînt rezolvate. Au rămas însă şi destule chestiuni în suspans.

PRESEZON
5 amicale confirmate, 3 nu Mourinho a ales ca Real să facă pregătirea de vară în SUA, unde s-a dus anii trecuţi cu Inter. Acolo sînt stabilite două amicaluri, cu Earthquakes San Jose (4 august) şi Los Angeles Galaxy (7 august), dar Jose mai vrea unul, probabil cu America Mexico. La revenire, rivale vor fi Bayern, Standard şi Hercules, dorindu-se alte două teste, unul (posibil Corinthians) pentru Trofeul "Bernabeu".

ACHIZIŢII
Trei sosiri, multe în suspans
Pînă acum, madrilenii au adus 3 jucători: Di Maria, Pedro Leon şi Canales, ultimul acontat din primăvară. Nu-i suficient. Mourinho mai vrea măcar 3-4 achiziţii, ţinte fiind multe: Maicon, Khedira, De Rossi, Javi Martinez, Schweinsteiger, Ashley Cole (s-ar fi făcut o ofertă de 36 de milioane de euro), Muller, Gerrard. Impas cu ultimul: Liverpool cere 70 de milioane de euro, dar Real nu vrea să dea mai mult de 30 de milioane pe un fotbalist de 30 de ani.

VÎNZĂRI
Dileme cu Raul şi Guti
Jose încă nu s-a decis dacă va miza pe Raul şi Guti. Se va lămuri în cîteva zile, cînd va decide dacă-i va lua în cantonament sau îi va elibera pentru a-şi căuta alte echipe. În aceeaşi situaţie se află Drenthe. Suspansul îi mai priveşte pe L. Diarra, M. Diarra, chiar şi pe Kaka. Momentan, singurul plecat e Metzelder. În schimb, Pepe şi Dudek vor prelungi.

REUNIRE
Mondialişti în tranşe
Jucătorii care n-au fost la CM 2010 încep antrenamentele de azi. Printre ei Benzema, Granero, Marcelo, Gago, cei doi Diarra. Cei prezenţi la Mondial vor veni în tranşe: Cristiano Ronaldo şi Pepe pe 28 iulie, Kaka, Higuain şi Di Maria vor sosi direct la Los Angeles pe 31 iulie, iar Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Albiol, Arbeloa şi Van der Vaart sînt aşteptaţi între 2 şi 9 august, Jose neimpunîndu-le încă o dată fixă.

FC BARCELONA
Guardiola a prelungit cu doar un sezon
După "mai multe zile de lungi şi dificile tratative" ("El Mundo Deportivo"), Josep Guardiola a semnat ieri alt contract cu FC Barcelona. Acesta se întinde pe durata unei singure stagiuni, pînă vara viitoare, şi nu pe 6, aşa cum dorea noul preşedinte, Sandro Rosell. Tehnicianul de 39 de ani a preferat o perioadă scurtă pentru ca în 2011 să renegocieze o altă prelungire în funcţie de îndeplinirea condiţiilor puse. El va primi un salariu de 8 milioane de euro, cu 4,5 peste cel anterior. În primul sezon, cîştiga numai 1,5 milioane. Pe banca "blaugrana" din 2008, Pep a cucerit de atunci 7 trofee, între care două titluri şi Liga Campionilor.

Henry, la Red Bulls New York
Thierry Henry a oficializat despărţirea de Barcelona. Ieri, atacantul francez (peste o lună va împlini 33 de ani) a semnat cu Red Bulls New York un contract "pe mai multe sezoane". El a fost inclus la "designated player", ceea ce înseamnă că va putea fi plătit cu o sumă peste limita salarială din campionatul nord-american, de 5 milioane de dolari. Pe urme i-ar călca fostul coleg de la Barca, mexicanul Rafa Marquez.

El e băiatul lui Ronaldo?
PORTUGALIA. Presa lusitană a prezentat în premieră ceea ce ar fi prima poză a băiatului lui Cristiano Ronaldo. Copilul a fost surprins în cărucior, plimbat de Jose Andrade, prietenul mamei starului Realului. A dat impresia însă că este mai mare, de circa 3 luni, deşi jucătorul a anunţat că a devenit tată pe 17 iunie.
Lahm s-a însurat

GERMANIA. Abia revenit de la Mondial, Philipp Lahm s-a căsătorit. Nunta căpitanului Germaniei cu Claudia Schattenberg a fost tipic bavareză, într-un cadru restrîns, ceremonia religioasă avînd loc într-o biserică de lîngă Munchen.

- ECHIPA ideală de la Mondial, alcătuită de FIFA: Casillas - Sergio Ramos, Lucio, Puyol, Lahm - Iniesta, Xavi, Schweinsteiger, Sneijder - Villa, Forlan.
- JUCĂTORII spanioli vor dona către ONG-uri 240.000 de euro din prima de 600.000 obţinută de fiecare pentru cucerirea titlului mondial.
- TORRES a suferit o microruptură musculară în finala Spaniei cu Olanda, de la CM, şi va fi indisponibil trei săptămîni.
- LIVERPOOL se interesează de Taiwo (Marseille), Gervinho (Lille) şi Hengeland (Fulham).
- HARRY Redknapp şi-e prelungit contractul cu Tottenham pînă în 2013. Vechiul contract al antrenorului de 63 de ani expira vara viitoare.
- KLOSE a fost oferit lui Marseille. Atacantul german (32 de ani) îşi termină în 2011 acordul cu Bayern.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mario_stelist
mario_stelist  •  15 Iulie 2010, 02:08

voi chiar sunteti idioti?.....Guti a semnat cu Besiktas iar Pedro Leon ink e la Getafe!Costicaaaaaa,Popesculeeeeeee,citeste si tu inainte sa publici! penibil

Vezi toate comentariile (1)
Comentează