INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEBUTEAZĂ PRIMERA DIVISION

'Liga de las Estrellas"

Liga de las Estrellas
Liga de las Estrellas

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 august 2009 00:00

Mîine se pune în mişcare caravana vedetelor din Primera Division. Campionatul Spaniei a adunat în această vară cele mai importante nume din fotbalul european, adăugîndu-le la lista celor deja existente

Începe campionatul Spaniei. Ca de obicei, ultimul în Europa, ca un copil răsfăţat al fotbalului ce a fost dintotdeauna. Iar pentru acest sezon, titulatura "Liga de la Estrellas", "Liga Stelelor", pe care spaniolii au adăugat-o, în 1996, în scop publicitar evident, Primerei Division e mai actuală ca oricînd. Nu doar pentru că Primera Division oferă cea mai bună echipă din lume la acest moment, vorbim de FC Barcelona, dar şi pentru numele pe care le-a acaparat în această vară, majoritatea cu sprijinul şi banii lui Real Madrid, club ce speră ca, în mai anul viitor, să poată prelua sceptrul şi coroana marii rivale din Catalunya. Una peste alta, simplist vorbind totuşi, Primera a atras cel mai bun jucător din Anglia, Cristiano Ronaldo, pe primii doi din Italia, Ibrahimovici şi Kaka, pe cel mai important din Franţa, Benzema. Lipseşte de pe listă cel mai important din Germania, Ribery, dar pînă luni seară mai e timp.

Duelul giganţilor
Pare limpede că bătălia pentru titlu se va duce în doi. Barcelona şi Real. Cele două superputeri vor fi protagonistele unei bătălii interesante. Cine e mai bună în acest moment? Privind echipele ideale, răspunsul e greu de dat, ţine mai degrabă de opţiunile şi simpatiile fiecăruia. Duelurile Mesi-Cristiano Ronaldo, Henry-Kaka, Ibrahimovici-Benzema se anunţă colosale, chiar şi de la distanţă. Însă dincolo de aceste mari vedete, spaniolii au şi ei oamenii lor, iar din acest punct de vedere parcă Barcelona pleacă în avantaj, cuplul Xavi-Iniesta neavînd încă un corespondent la Madrid decît în tripleta Casillas-Ramos-Puyol. În plus, catalanii au, în opinia tuturor specialiştilor, marele atu al unei echipe deja formate, ce joacă din memorie, în comparaţie cu Real unde e nevoie de timp pentru omogenizare.

La nivel mediatic, între perechea Real-Barcelona şi restul pare un abis. De după prăpastie însă vor apărea surprizele, căci Atletico Madrid, Sevilla, Valencia şi Villarreal vor încerca să arate că-şi merită locul în această ligă a superlativelor.

447 de milioane de euro au investit cele 20 de cluburi din Primera în transferuri; spaniolii sînt devansaţi doar de englezi (465)

258 de milioane de euro a cheltuit Real în această vară pe achiziţii; Barca a dat numai 86,5

STRANIERI
Acelaşi duo

Situaţia jucătorilor români din Primera a rămas neschimbată comparativ cu stagiunea precedentă. Cosmin Contra şi-a prelungit finalmente contractul şi continuă încă un an cu Getafe, în vreme ce Laszlo Sepsi a fost din nou împrumutat de Benfica la Santander.

521 de milioane de euro este valoarea de piaţă a jucătorilor Realului

460 de milioane de euro este valoarea de piaţă a lotului Barcelonei

Prima etapă
Mîine
21:00    Real Madrid - La Coruna
23:00    Zaragoza - Tenerife
Duminică
18:00    Malaga - Atletico
18:00    Bilbao - Espanol
18:00    Mallorca - Xerez
18:00    Osasuna - Villarreal
18:00    Santander - Getafe
20:00    Valencia - FC Sevilla
22:00    Almeria - Valladolid
Luni
23:00    FC Barcelona - Gijon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
 •  28 August 2009, 20:47

o sa fie de vis campionatul spaniei mai ales ca o sa il vad in sfarsit dupa o pauza de 3 ani! sper sa fie Atletico ,,surpriza'' placuta...FRENTE ATLETICO !!!

 •  28 August 2009, 10:16

finala ucl se va juca in Bernabeu imaginati-va o finala Barça-Atletico de Madrid in Bernabeu(desi Atletico are sanse aproape zero)

 •  28 August 2009, 03:50

prietene jurnalist..puyol e la barcelona, nu la real.. s-o fi intalnit el la cornere in el clasico cu casillas si ramos cu fiecare ocazie, dar e de partea blaugrana..pe de alta parte, cum poti sa compari un cuplu de mijlocasi centrali cu unul defensiv (si ala fortat mult, doar sa ne gandim la comunicarea lui iker cu ramos, dar si aia tare bine a mai mers in ultimul el clasico)..se va scoate in curand noul joc de fotbal pe pc, poate compari acolo pe cech-terry cu aurelio-gerrard..reinventeaza-te

Vezi toate comentariile (5)
Comentează