INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Liverpool s-a vîndut. Tot la americani! » Negustorul de vise

Articol de - Publicat joi, 07 octombrie 2010 00:00

John William Henry II a preluat clubul de la Hicks şi Gillet cu 345 de milioane de euro. Salvatorul "cormoranilor" a făcut avere din comerţul cu mărfuri, însă are succes şi în sport.

Liverpool face schimb de patroni americani. După trei ani, Tom Hicks şi George Gillet au cedat oficial controlul grupării de pe "Anfield Road", fiind strînşi cu uşa de scadenţa unui împrumut bancar. Conducerea adversarei Stelei din grupele Europa League a acceptat ieri oferta de 344 de milioane de euro a lui John William Henry II, cu 65 de milioane decît preţul la care se vînduse clubul în 2007.

Noul proprietar are 61 de ani şi e un personaj controversat. Fost cîntăreţ într-o trupă de rock progresiv şi student la filosofie, John e un geniu matematic, ajungînd să fie interzis în cazinourile din Las Vegas. A moştenit două ferme, dar şi-a făcut averea din comerţul cu mărfuri, mai ales porumb şi soia, speculînd variaţiile de preţ în funcţie de vreme şi piaţă, dar şi din fondurile de investiţii.

Însurat a treia oară, cu Linda Pizzuti (32 de ani), Henry le dă speranţe "cormoranilor". Peste tot pe unde a investit în sport a avut succes. A cîştigat World Series de două ori în 8 ani cu echipa de baseball Boston Red Sox, care nu mai luase titlul din 1918. Iar în cursele NASCAR s-a impus anul trecut, la clasa Daytona 500, cu Roush Fencing Racing, preluată în 2007.

Schimbă culorile şi preţurile!
Fanii lui Liverpool au însă şi motive de îngrijorare. Deşi a promis că va scoate echipa din subsolul clasamentului (locul 18 după 7 etape!) şi va construi un stadion nou, Henry are obiceiuri periculoase. Imediat cum a venit la Boston Red Sox, a schimbat culorile clubului şi a decis să dubleze preţurile biletelor la meciuri. Lucruri greu de acceptat pe "Anfield Road".


Campanie la FC Barcelona
"Să marcheze şi Abidal"
SPANIA. În 4 sezoane la FC Barcelona, Eric Abidal nu a dat nici un gol. De fapt, în întreaga-i carieră, nu a marcat decît o dată, pentru Lyon, în Cupa Ligii. Cum fundaşul francez e, cu excepţia portarului Valdes, unicul jucător "blagrana" fără reuşită, fanii catalani cer, prin intermediul iniţiativei ziarului "El Mundo Deportivo", ca el să fie ajutat să înscrie. "Vrem să celebrăm primul gol al lui Abidal la Barca" se numeşte campania, cu mare succes pe net. Cum apărătorul de 31 de ani are, din cauza postului, şanse reduse să puncteze din acţiune, suporterii solicită ca "Eric să fie lăsat să bată primul penalty de care va beneficia echipa lui Guardiola". Proxima ocazie va fi contra Valenciei, pe 16 octombrie. (Constantin Popescu)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
sibelius
sibelius  •  07 Octombrie 2010, 17:38

Vad ca au inceput controverse gramaticale. Oricum o suciti "a-ti cam intrecut masura" e o eroare gramaticala. Pe de alta parte sunt de acord ca nu avea ce cauta povestea cu Abidal in articol.

danny1252
danny1252  •  07 Octombrie 2010, 17:00

@ paul_82. Da, ce sa mai spun, nu vroiam sa-i mai raspund baiatului dar ma bucur ca ai intervenit tu. Eu credeam ca se leaga de: "u nstadion" dar el ma corecteaza la gramatica. Un lucru as vrea sa-l stiti dragi cititori ai GSP-ului, nu sunt un fan al criticilor online si ma abtin in 99% din cazuri, dar parca prea multi amatori au aparut in ultima vreme in presa scrisa. Despre Stanley Park, nu aflu noutati ptr. ca sustin LFC de peste 34 ani si cred ca pot sa ma numesc fan LIVERPOOL

bigbelly
bigbelly  •  07 Octombrie 2010, 12:17

"Salvatorul cormoranilor a făcut avere din comerţul cu mărfuri (...)" ...serios?!?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează