INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AS ROMA

Lobonţ schimbă antrenorul » AS Roma l-a demis pe Zeman

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 02 februarie 2013 22:26

A doua aventură a tehnicianului ceh pe banca giallorossilor a durat doar 7 luni. Dezastrul cu Cagliari (2-4) i-a adus ieri demisia, iar Blanc şi Giampaolo se bat să-l înlocuiască


Luis Enrique a rezistat un sezon, Zdenek Zeman (foto) numai 7 luni! Noii patroni americani ai Romei au mai pus cruce unui proiect falimentar, concediindu-l ieri şi pe antrenorul boem de 65 de ani numit în vară. Fatală i-a fost ruşinea păţită vineri, pe "Olimpico" (2-4 cu Cagliari), al treilea eşec din ultimele 5 etape.

Şi ce sigur era cehul la finalul unei săptămîni în care fusese reconfirmat şi declara că nu pleacă şi ar rămîne cinci ani! Echipa l-a trădat la momentul critic. Cu două puncte în 4 meciuri în 2013, Roma s-a prăbuşit tocmai sub loviturile echipei pe care o bătuse în tur fără joc la "masa verde". A ajuns pe locul 8, în afara Europa League şi la 9 puncte de Ligă, şi riscă să rateze finala Cupei (2-1 în tur, cu Inter).
Ironia sorţii face ca Zeman să fie îngropat de portarul pe care l-a preferat lui Stekelenburg şi Lobonţ! Goicoechea, împrumutat cu 100.000 de euro, a dat la 1-1 în minutul 46 un autogol hilar. Uruguayanul a scăpat mingea în plasă la o centrare banală, a mai luat două goluri, fiind salvat de două ori de bare.


42 de goluri a primit Roma în 23 de etape, doar Pescara încasînd mai multe. Are cel mai prolific atac, cu 49 de goluri marcate!

"Decizia era inevitabilă. Echipa e foarte puternică şi îşi va reveni. Suferim toţi, la fel ca fanii. Zeman a fost ghinionist, dar istoria Romei nu se termină aici"
Walter Sabatini, director sportiv AS Roma

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
redspyke
redspyke  •  03 Februarie 2013, 10:56

Sa il aduca pe Dan Petrescu !

alecdanila
alecdanila  •  03 Februarie 2013, 10:03

Antrenorul ... boem? Pentru articol avem cumva o sursa de inspiratie din Cizmulita si nu stim cum sa spunem? Google translate mai da si rateuri, Zeman e din Cehia, poate de aici si boemia lui. Despre alte apucaturi nu am cunostinta. Hai noroc!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează