INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Lucho 100! Messi 400! Luis Enrique a egalat recordul lui Pep Guardiola: 28 de meciuri în șir fără eșec

Messi (dreapta), încă două goluri și ajunge la 300 în campionat // Foto: AFP
Messi (dreapta), încă două goluri și ajunge la 300 în campionat // Foto: AFP

Articol de - Publicat luni, 08 februarie 2016 00:00

Ieri, antrenorul cu 5 trofee în 2015 a celebrat "centenarul", partida 100 blaugrana și a 80-a victorie. În același timp, Leo a purtat numărul 10 catalan a 400-a oară. Are 394 de goluri cu "el diez" pe spate.

Teribil cu ultima clasată. Mai ales dacă i se anulează lui Messi în minutul 2 un gol valabil pentru un ofsaid inexistent. Barca a suferit la Levante, dar nu s-a oprit.

Și i-a mai oferit o victorie lui Luis Enrique, care a egalat recordul lui Guardiola din 2010-2011 (28 de partide la rînd de invincibilitate în toate competițiile) și îl va depăși probabil.

Urmează miercuri returul cu Valencia, din semifinalele Copei del Rey, după 7-0 în prima manșă.

"Îți las numărul 10"

Ieri, Lucho a sărbătorit meciul 100. Are 80 de succese, cele mai multe din istorie pe banca blaugrana în primul an și jumătate, numai 9 înfrîngeri și un golaveraj excelent: 276 de goluri marcate, 70 primite. Al 6-lea trofeu se apropie. Și al 7-lea, fiind calificată în ultimul act al Cupei.

Împotriva lui Levante, Messi n-a mai înscris, dar bucuria n-a dispărut. Și-a amintit că, în vara lui 2008, cînd Ronaldinho s-a despărțit de Barca, brazilianul i-a spus: "Îți las numărul 10. Nu se putea un urmaș mai bun".

De atunci, "puricele" a jucat 400 de partide oficiale la catalani cu "el diez" pe tricou. Și a marcat 394 de goluri.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează