INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - ALAVES 1-2

Luis Enrique a luat toată vina înfrângerii asupra lui: ”Meci de învățat, rezultat de uitat”

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2016 00:00

Ieri a fost ziua națională a Catalunyei, "La Diada Nacional".

Dar în loc să comemoreze cele 4.000 de vieți pierdute în 1714, în războiul cu regele Philip V al Spaniei, jucătorii Barcelonei au fost convocați de Luis Enrique pentru o "terapie de grup" după eșecul de sâmbătă, în fața promovatei Alaves.

"Ne-au surprins"

"Sunt principalul responsabil pentru înfrângere. Nu m-am așteptat ca Alaves să se apere cu cinci oameni. Trebuie să admit că ne-au surprins. Apoi, nouă ne-a lipsit ritmul, cursivitatea. Iar faza defensivă am tratat-o cu prea multă lejeritate, am fost fragili", a punctat antrenorul catalan, aluzie la gafele lui Mascherano, Mathieu și Aleix Vidal.

7 fețe noi

Și-au mai fost numeroasele schimbări operate în primul unsprezece. Șapte fețe noi! Restul, în tribună, vezi Pique, sau pe bancă, în frunte cu Messi, Iniesta și Suarez. Când a văzut că se îngroașă gluma, în repriza secundă, Luis Enrique a apelat la toți trei. Degeaba. "Am vrut să-i folosesc pe cei mai odihniți. Și vom mai face astfel de rocade în cursul sezonului", s-a apărat Lucho, al cărui mesaj pentru jucători a fost clar: "Trebuie să învățăm din acest meci, dar să uităm rezultatul".

6 anierau de când o campioană en titre nu mai pierduse acasă în fața unei promovate. Precedenta? Tot Barcelona, în septembrie 2010, contra lui Hercules

36 de anitrecuseră de când Barca nu a mai încasat 4 goluri în primele două meciuri acasă

2 șuturicadrate au avut catalanii cu Alaves. Ultima oară se întâmplase în etapa a 18-a a sezonului trecut, cu Espanyol

Îi arbitrează Hațegan

Barca deschide sezonul în Champions League, mâine seară, contra lui Celtic. Iar meciul i-a fost încredințat de UEFA lui Ovidiu Hațegan, care va fi ajutat de Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac, Radu Petrescu și Sebastian Colțescu. Ultimul meci internațional condus de Haţegan a fost recentul Belarus - Franţa (0-0), din preliminariile CM 2018.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
fancraiova
fancraiova  •  12 Septembrie 2016, 09:08

Care au pariat pe alaves sau imbogatit chiar si cei de la varzelona cred ca au facut niste bani frumusei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează